Vilalta alerta que “s’intueix” que una part de Junts vol anar a eleccions

ERC es plantejarà un govern en solitari si la setmana que ve no "s'embasta" un acord

La portaveu d’ERC al Parlament i membre de l’equip negociador, Marta Vilalta, ha evitat fixar una data concreta per a un acord amb Junts però considera que ja s’està “en zona de risc” i en “temps de descompte”. “El que queda de setmana s’hauria de poder aprofitar al màxim i la setmana que ve s’haurien d’obrir expectatives, sinó ens haurem de començar a plantejar alternatives com un govern en solitari amb el suport a la investidura de Junts i la CUP”, ha afirmat en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’. Així doncs, assenyala al calendari unes dates més pròximes al 20 de maig citat ahir pel vicesecretari d’ERC, Sergi Sabrià. Vilalta també ha dit que “intueix” que una part de Junts vol eleccions i ha avisat que seria “nefast” per al país.

Després que ERC deixés de banda l’ultimàtum de l’1 de maig en detectar un “punt d’inflexió” en les negociacions, ara Vilalta diu que no saben per què “s’ha refredat”. En aquest context, afirma que “no es tracta de posar una data concreta” a les negociacions amb Junts per formar un govern de coalició però assenyala que al llarg d’aquesta setmana o a principis de la setmana que s’hauria de tenir un acord “embastat”.

El límit legal per investir president de la Generalitat és el 26 de maig. Vilalta considera que ja s’està en “zona de risc” i creu que la necessitat és urgent “ja”. Segons ha explicat, ara s’està en un moment d’esperar què decideix Junts. “Intuïm que una part de JxCat vol eleccions. Són persones que són sorolloses o es fan notar. Però creiem que seria una gran irresponsabilitat”, ha afegit. De fet, ha admès un “punt d’impotència” en no poder tancar un acord i ha avisat que la gent no ho entén perquè és “innecessari” dedicar tantíssim temps per tancar un acord de govern.

Pel que fa als principals esculls, Vilalta ha assenyalat que hi ha “diferències i matisos” en el camí que s’ha de seguir cap a la independència. Però ha defensat que això no ha d’impedir un acord per una investidura i que es pot configurar el Govern i seguir treballant en l’estratègia independentista. Els passos a seguir en els pròxims anys s’han de decidir, segons Vilalta, en un “espai neutral” amb coordinació amb el Consell per la República. Segons la negociadora d’ERC, hi ha hagut massa “anades i vingudes” al llarg de la negociació després del 14-F i ha avisat que “no es pot especular amb el temps per si es té més força negociadora”.

Comentaris

  Maria 2 07/05/2021 6:45 pm
  Què pesadeta la Vilalta. Voleu govern per la poltrona i res més. Ni independència ni cuento... vosaltres teniu un morro que us el trepitgeu. Sort que porteu mascareta per tapar tanta caradura!
  odisea 07/05/2021 3:55 pm
  Nos tomas por tontos,vosotros y los comuns y el PSC. al final hareis la mesa del dialogo con el PP.en mundo vivis.
  En fi 07/05/2021 2:47 pm
  Vilalta, jo certifico, que els catalans demòcrates, estem fins al cap de munt, de que a dia d'avui, encara no hi hagi govern
   per Cot el subvencionat (per poc temps espero) corruptgent 07/05/2021 4:00 pm
   Per què censura comentaris que ensenyan les vergonyes dels corruptes processistes?
  Teatre... però del dolent 07/05/2021 2:47 pm
  Bla bla bla bla bla Però acatant tot el que mana Espanya, sigui la Moncloa, el TS, la JEC o l'últim pixatinters de qualsevol jutjat, comissaria o oficina de correus. La independència? Ara no toca, oi Marta? Ara el que toca és assegurar els vostres sous i els vostres xanxullets.
  baldiret 07/05/2021 11:51 am
  L'encisador somriure de la portadora d'Avisos i Advertiments
  Intuició? 07/05/2021 11:44 am
  No només una part de JxCat vol noves eleccións, molta més gent, en veure que erc vol un govern tutelat per el estadopodrit, vol un govern que no tingui eines fora de l'abast de la repressió del estado, un govern autonomista castrat que obbia les urnes catalanes que legitimen al Govern Legítim i al CxR. A punt per votar, els cops que faci falta.
  Joan+ 07/05/2021 11:35 am
  De que ens ha servit votar als independentistes ?
  Pedro 07/05/2021 11:32 am
  Se veía venir desde hace tiempo. Pero como la gente va dormida...
  Jordi LE 07/05/2021 11:26 am
  ERC el que ha de fer és un govern en solitari i aprofitar els suports puntuals dels Comuns i del PSC. Hem de desfer-nos dels convergents de JuntsxCash i enviar a la brossa a Puigdemont i la seva colla d'adeptes, són el passat més fastigós que tenim.
  Intoxicació 07/05/2021 11:14 am
  No intoxiqui, sra. Vilalta, a l'estil dels Comuns o el PSC. Jxcat ja va dir que si no hi havia acord donaria suport a un govern d'ERC en solitari.
  Dani_Andreuenc 07/05/2021 10:56 am
  Aneu sols. Pero aneu a la merda. A Europa la vissio d' un 52% de vot independentista que no forma govern serà meravellosa. Els diaris se'n faran creus. Ens fa falta una Sturgeon aqui. A la merda!
  Jaum 07/05/2021 10:49 am
  Estrategia zero. Ni uns ni altres. Quin desastre! Callar i fer un govern fort almenys per dos anys per a demostrar la solvencia de l'independentisme, tampoc. Junts i erc aneu a pendre vent i la cup darrera. Ens comencem a organitzar per sustituir-vos.
  Odil.le 07/05/2021 10:27 am
  ERÑ ha jugat i juga molt brut, només cal mirar de tres anys ençà. No és tant que es vulgui anar a el.leccions sino que és desenmascari a aquesta banda d'espanyolistes disfressades d'independentistes. Així les pròximes el.leccions es podrà votar caspanya o Catalunya sense que tinguen mentirosos que vulguin viure de rendes fent-se passar per 'independentistes de tota la vida' Si volen un govern conjunt que quedi clar sobre fosc TOT i no mitjes tintes que els permeten seguir enganyan. SI realment són independentistes no haurien de tenir problemes
  Maria 07/05/2021 10:14 am
  Tambe intuim que ERC vol fer la pirula a Junts i als ciutadans. Sra. Vilalta és el que té dir un discurs actuar al revés. Les vostres deslleialtats provoquen desconfiança i fatiga.
   Deslleialtat: 07/05/2021 9:20 pm
   El que va suspendre la DUI que vam votar i guanyar per fugir...
  Els corruptgents son així... 07/05/2021 10:00 am
  Portan 10 anys portant el timó i donant voltes a Ítaca sense voler entrar a port quan surt l'oportunitat. Ara per seguir manant volen donar forma institucional al Consell per la republiqueta de 8 segons, que no te cap legitimitat democràtica, és una menjadora particular que ningú ha votat.
  17
  10
  Respon
  Vols que et digui una cosa 07/05/2021 9:58 am
  Ens mereixem el que tenim, en especial s'ho mereixen de sobremanera els nostres polítics catalans.

Nou comentari