Vilalta (ERC): “Hem vingut a fer política, no només a agitar la gent”

La republicana ha apel·lat a la unitat i a cercar nous consensos després de les eleccions

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha sostingut que el seu partit treballa per arribar a acords que beneficiïn els ciutadans: “Hem vingut a fer política, no només a fer activisme o agitar la gent”. En una entrevista a El Nacional, ha dit que la pandèmia ha obligat els partits a actuar amb responsabilitat màxima malgrat les discrepàncies, que ha assegurat que són “comunes” als governs de coalició. En aquest context, ha apel·lat a la unitat i a cercar nous consensos després de les eleccions: “En un moment de màxima complexitat, en què s’ha de posar la responsabilitat per davant, és evident que no es puguin fer segons quins espectacles o es puguin mostrar segons quines imatges de baralles”.

Com a exemple positiu de cooperació entre partits, ha destacat la proposta de llei d’amnistia a la qual donen suport els partits independentistes i entitats com Òmnium i Amnistia i Llibertat. També ha apostat per un “canvi de lideratge” dins del Govern i que els republicans liderin una nova etapa en què s’ampliïn al màxim les coalicions de Govern, amb el suport de la CUP i els comuns.

Quan li han preguntat per si ERC i JxCat continuaran sent socis en la nova legislatura, ha dit: “Ens haurem d’entendre, segur. Perquè compartim projecte, que és la república catalana”. Per aconseguir aquest objectiu, ha apostat per sumar suports en àmbits estratègics econòmics, sindicals i “àmbits territorials concrets” perquè el suport a l’independentisme és desigual al territori català, ha sostingut. Sobre el Consell per la República, ha opinat que és “una eina imprescindible per avançar cap a la república” però no l’única, i ha lamentat que es convoqués l’assemblea fundacional en un context preelectoral.

Nou comentari