El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilalta emplaça Torra a convocar la reunió preparatòria a la taula de diàleg
  • CA

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha reclamat aquest dilluns al govern espanyol que no utilitzi el probable escenari electoral a Catalunya com una “excusa” per no reunir la taula de diàleg entre el Govern i l’executiu de l’Estat. En roda de premsa, Vilalta ha argumentat que s’ha de reunir “el més aviat possible” perquè el conflicte polític segueix i que el més important no és tant la data o el lloc sinó que la delegació catalana consensuï les demandes amb “fortalesa”. Per això, Vilalta ha convidat el president de la Generalitat, Quim Torra, a convocar les reunions preparatòries entre l’independentisme prèvies a la taula de diàleg per buscar el “consens” i “maximitzar les forces“.

La portaveu d’ERC ha manifestat que la pandèmia no ha fet “desaparèixer” el conflicte polític i que el govern espanyol “té por a la democràcia” i “alimenta” la via repressiva. “Quina és la proposta que fan des del govern espanyol per a Catalunya”, s’ha preguntat. Vilalta ha dit que la taula de diàleg s’ha de reunir i que, “pot ser un dia amunt o un dia avall” al llarg del juliol, però que cal que l’independentisme hi assisteixi el màxim de preparat i exigint que l’Estat doni respostes.

Sobre l’horitzó electoral català, Vilalta no ha valorat les possibles dates electorals que s’han publicat en els darrers dies i han recordat que qui té capacitat per escollir la data és Torra. Això sí, la republicana ha recordat que seria “bo” i el “millor escenari” que es pugués consensuar la data entre els dos socis de Govern. “Respectarem la decisió del president Torra, sigui quan sigui“, ha afegit.

La portaveu dels republicans ha constatat que les eleccions s’han de celebrar “el millor moment per la ciutadania” per decidir els nous passos de futur i que no entendrien que es convoquessin vinculats a una estratègia electoral d’acord amb unes enquestes o pel calendari de refundació d’un espai polític. “La mirada ha de ser molt més transversal i de país“, ha reclamat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa