Vilalta diu que seria una “equivocació” fer una “batalla partidista i politiqueria”

La secretària general adjunta d’ERC i portaveu de la formació, Marta Vilalta, ha advertit que ara mateix seria una “equivocació” i que “no s’entendria” fer una “batalla partidista o politiqueria” en plena crisi del coronavirus, i que no és moment d’assenyalar “culpables”. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, Vilalta ha demanat no impulsar mesures “per recentralitzar i retallar drets” tot “aprofitant l’avinentesa”. També ha opinat que en aquests moments s’han de poder “criticar” de manera constructiva posant les propostes que es creuen convenients des de cada banda sobre la taula “sense que ningú se senti atacat”. La portaveu dels republicans ha dit que cal tenir pressupostos com una eina més per lluitar contra la pandèmia. 

Vilalta ha explicat que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va demanar a Ciutadans un acte de “responsabilitat” perquè no impugnessin els pressupostos, que finalment han acabat portant davant del Consell de Garanties Estatutàries. Aragonès va traslladar-los que els comptes eren una de les eines per fer canvis a les partides i lluitar contra el coronavirus. “Aquesta petició malauradament no va ser atesa” per la formació taronja i “ara s’haurà d’esperar uns dies, màxim un mes, perquè puguem celebrar aquest ple”, ha explicat Vilalta, que ha fet una “apel·lació a la responsabilitat” per poder tenir comptes.

La Mesa està estudiant com es pot celebrar un ple de manera telemàtica -de fet, aquest divendres es reuneixen per abordar com pot comparèixer el president de la Generalitat per explicar la situació pel coronavirus al país. Vilalta ha explicat que tenint en compte que no es pot celebrar una sessió normal, degut al confinament, es podria celebrar un ple amb menys persones i buscar “la manera”, com ara la delegació de vot, o la utilització de tecnologia, perquè es pugui votar.

La secretària general adjunta d’ERC també ha dit que ara “tot ha agafat un altre tempo” i que les qüestions que hi havia sobre el tauler polític “han canviat de prioritat”. És el que ha passat amb la taula de diàleg, de la qual només se’n va poder celebrar la primera sessió, a la Moncloa. “Abans semblaven imprescindibles i urgents i ara són menys urgents“, ha reconegut. Amb tot, ha dit que caldrà seguir parlant de com s’aborda el conflicte polític a Catalunya més endavant.

Nou comentari