Vilalta assegura que els ponts amb el govern espanyol “no estan trencats”

La secretària general adjunta veu "trist" que l'executiu de Sánchez hagi triat el "soci més barat"

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, assegura que els ponts amb el govern espanyol no estan trencats i apostat per seguir negociant. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, Vilalta ha considerat “trist” que l’executiu de Pedro Sánchez hagi triat el “soci més barat”, en referència a Cs, i un viratge a la dreta. Tot i així, ha afegit que a ERC li consta que es tracta d’un pacte “conjuntural” tot i que ho veu com una “declaració d’intencions”. “Han triat el camí més fàcil“, ha conclòs. Pel que fa a les condicions que ERC va posar sobre la taula, Vilalta ha dit que no hi ha hagut concreció per part del govern espanyol i ha reclamat que no s’esperi al setembre per reprendre la taula de negociació sobre el conflicte polític. 

Vilalta ha explicat que ERC vol seguir negociant perquè no vol renunciar a “fer pressió” davant el govern espanyol i ha afegit que seguiran posant les mateixes condicions sobre la taula si hi ha una altra pròrroga de l’estat d’alarma.

Pel que fa a la resposta que fins ara han obtingut del govern espanyol, Vilalta ha dit que han rebut “bones paraules però cap concreció” i ha afegit que “era molt fàcil per part del govern espanyol poder concretar”. A més, ha avisat que no n’hi hauria prou amb posar data a la represa de la taula de negociació, sinó que també s’han de complir les altres condicions que ha posat el seu partit. Segons la secretària general adjunta d’ERC, no cal esperar al setembre per reprendre el diàleg sobre el conflicte polític i es pot fer quan se superi l’estat d’alarma.

Vilalta també s’ha dirigit al líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, per instar-lo a explicar els canvis d’aliances. “Per què prefereixen Cs en lloc de poder arribar a acords amb ERC i poder concretar mesures socials més ambicioses?”, li ha preguntat. “És trist que prefereixin el pacte barat amb Cs en lloc de consolidar ponts que podrien fer-se més ferms amb ERC“, ha conclòs.

Nou comentari