El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilagrà tanca la porta definitivament a la qüestió de confiança

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha tancat la porta a la qüestió de confiança a la qual s’havia compromès el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb la CUP-NCG a l’inici de la legislatura. “No hi haurà qüestió de confiança”, ha dit Vilagrà i ho ha justificat perquè l’acord amb els anticapitalistes “deia que s’havien d’aprovar dos pressupostos i després es plantejaria una qüestió de confiança”, un escenari que no s’ha produït.

“De moment no n’hem aprovat ni un amb la CUP i, per tant, a ERC tenim clar que no té sentit la segona part de l’acord”, ha assegurat aquest dissabte en una entrevista la consellera de Presidència. De fet, el mateix Aragonès ja havia dit en alguna ocasió que sotmetre’s a la confiança del Parlament havia “perdut sentit”, ja que ja no hi havia les mateixes condicions i la situació havia fet un gir, és a dir, la CUP no estava disposada a col·laborar.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un acte / ACN

Pel que fa als comptes públics, ha defensat que “s’han de treballar amb molts mesos d’antelació” i per això ha anunciat que “cap a l’estiu” tornaran a “activar la maquinària” per preparar i negociar els comptes de l’any 2023. “Buscarem les aliances que calgui. És bo tenir pressupost cada any”, ha afegit.

La taula de diàleg encallada

Sobre la taula de diàleg amb el govern espanyol, ha reconegut que no s’ha reunit a principis d’any com defensava l’executiu català i ha confiat que se celebri “aviat”, abans de l’estiu. Vilagrà ha reivindicat la “discreció” en les converses amb l’Estat sobre el contingut de la taula i, per tant, no ha volgut avançar si tindrà com a fruit algun avenç per al català, però sí que ha asseverat que des de la Generalitat intenten “bastir acords” sobre autodeterminació, amnistia i desjudicialització de la política. Així mateix, ha emplaçat Unides Podem a “empènyer molt més” el PSOE cap a un acord.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ErC franquisme Aragones a abril 16, 2022 | 21:39
    ErC franquisme Aragones abril 16, 2022 | 21:39
    El ninot Peret es vol perpetuar com el seu avi, un franquista lladre que esva forrar ell, i el nieto Peret. ERC FRANQUISME ETERN
  2. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a abril 17, 2022 | 21:21
    Tripartit no, gràcies abril 17, 2022 | 21:21
    Ho ho ho, quines galtes que tenen els del PSOERC ! De tota manera, jo coincideixo amb la senyora Vilagrà: de confiança en vers d'aquest govern i aquest parlament de Vichy, 0

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa