El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vilagrà assistirà a la reunió preparatòria de la Conferència de Presidents
  • CA

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assistirà a la reunió d’aquest divendres preparatòria de la Conferència de Presidents Autonòmics. Així ho ha avançat El Periódico i ho han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies fonts de la Presidència. L’assistència de Vilagrà a aquesta trobada, però, no garanteix que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, participi de la Conferència de Presidents Autonòmics, que tindrà lloc a La Palma, a les illes Canàries, al gener de 2022. En funció de l’ordre del dia, que es fixarà a la reunió tècnica de divendres amb Vilagrà, Aragonès decidirà si hi assisteix o no. A l’última Conferència, el president ja no hi va assistir, però el Govern tampoc no va anar a la trobada prèvia. Sí que ho farà aquesta vegada. L’òrgan de les autonomies es reunirà a La Palma al gener.

De fet, Aragonès va refusar anar a la conferència de presidents i es va reunir aquell mateix divendres amb la secretària general adjunta d’ERC, Marta Rovira, a Ginebra. Era la primera vegada que el cap de l’executiu i coordinador nacional del partit es retrobava amb Rovira des que va ser investit president el passat 21 de maig. Aragonès va escollir precisament el dia que se celebrava la Conferència de Presidents a Salamanca, a la qual ja va avisar en reiterades ocasions que no participaria perquè la considera un espai “més institucional i d’imatge” que “de debat”. Ara, però, sembla que el Govern sí que hi assistirà, encara que per ara només s’ha confirmat la presència de la consellera de Presidència i no la del president de la Generalitat.

El Govern ha reiterat en nombroses ocasions que prioritza el “tracte bilateral” amb el govern espanyol i que la trobada entre presidents només serveix per la “foto”, opinió que ja li va comportar crítiques per part del PSC i En Comú Podem el passat mes de juliol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Erc porqueria franquista del psoe.gal a novembre 23, 2021 | 19:28
    Erc porqueria franquista del psoe.gal novembre 23, 2021 | 19:28
    Autonomisme de vergonya, erc españa,una. Junqueras TORERO ESPAÑOL
  2. Icona del comentari de: vendetta a novembre 24, 2021 | 08:32
    vendetta novembre 24, 2021 | 08:32
    covards botiflers er jxc cup momium y anc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa