Vilagrà diu que l’indult seria “una rectificació” de la sentència

La consellera de Presidència demana que la legislatura sigui "de quatre anys" i permeti "acumular forces"

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat que l’indult als presos polítics condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 seria “una rectificació” de la sentència judicial, que ha titllat d'”error”, i no pas “una mesura de gràcia”. Ho ha dit en una entrevista amb El Periódico en què ha desvinculat la taula de diàleg Estat-Generalitat d’aquest possible indult. “La taula és per parlar d’autodeterminació i amnistia, que són la via per resoldre el conflicte a nivell internacional”, ha assegurat. Vilagrà, que fa poc més d’una setmana que és consellera, ha apostat per una legislatura “de quatre anys” que permeti al Govern “treballar per a la gent i seguir acumulant forces per aconseguir la independència”. “La nostra primera opció és pactar un referèndum” ja que l’1-O “va ser unilateral perquè no hi va haver manera de pactar-lo”, ha reflexionat. Per això, ha reclamat “acumular suports” i anar a negociar amb el govern espanyol “amb tot a la força social i institucional del 52%” de vots independentistes.

Sobre l’informe del Consell d’Europa que instava Espanya a reformar el delicte de sedició i excarcerar així als presos, ha celebrat que “és un èxit internacional que abona la tesi que l’autodeterminació no és delicte”. Preguntada per la possible ampliació de l’Aeroport de Barcelona, Vilagrà ha defensat que “el desenvolupament territori i econòmic del país no ha d’estar renyit amb el respecte a l’entorn i la biodiversitat”.

Comentaris

  MIllor en 1 minuts 06/06/2021 1:45 pm
  Senyora, calli, si us plau...
  A l'contrari nena 05/06/2021 8:17 pm
  L'indult implica la culpabilitat dels indultats i que, tot i ser culpables, el Govern té pietat d'ells.
  Ricard 05/06/2021 8:03 pm
  Vilagrà xerra molt i pensa poc.
  Veterà antifranquista. 05/06/2021 7:59 pm
  Però, no us adoneu tots plegats que acceptar l'indult significa reconèixer que s'ha comés un delicte, maleït sia?.
  Jordi 35 05/06/2021 7:59 pm
  L'indult no és cap rectificació, es una mesura de Gràcia, i forçada perquè de la UE ve una ostia cap a Espanya de dimensions apoteosiques. Dir que és una rectificació de la sentència és banalitzar la repressió de l'Estat. Tots celebrarem els indults, però això no ens ha de fer perdre l'objectiu, ni caure en l'error que si fem bondat faran reversible l'indult, es un xantatge inacceptable. Una mica de rigor i dignitat, per als propis presos, per als represaliats i exiliats, i per a tots els ciutadans que van anar a votar l'1 d'octubre !!
   Jordi 35 05/06/2021 8:01 pm
   ** Si no fem bondat, volia dir, faran reversible l'indult
  Maria 05/06/2021 7:53 pm
  Això són els indults https://youtu.be/5e36pfcFiqc
   Gonzalo 07/06/2021 12:21 pm
   Pues según ese mismo consejo de Europa, a través del consejo de Venecia, indica claramente que cualquier referéndum de secesión debe de ser respetando las leyes de cada país.

Nou comentari