VÍDEO | La seguretat de SCC forceja amb una periodista per censurar la detenció de l'Adri

Un vídeo cedit per l'agència ACN mostra com el personal vinculat a la conferència de Borrell a Brussel·les on va irrompre l'activista posa impediments a la tasca periodística

La periodista de l’ACN que va cobrir l’acte de Societat Civil Catalana (SCC) a Brussel·les on va participar el ministre espanyol d’Exteriors, Josep Borrell, i en què el CDR exiliat Adri Carrasco va intervenir per sorpresa dient que la Constitució era “una puta farsa”, Natàlia Segura, es va trobar dimecres el bloqueig i els entrebancs físics dels serveis de seguretat espanyols vinculats a l’acte, que van intentar impedir-li que desenvolupés la seva feina amb normalitat.

 

Després que Carrasco interrompés Borrell, es van produir corredisses dels membres de la seguretat a l’exterior de la sala on parlava Borrell. La periodista de l’agència va sortir amb la càmera per enregistrar el que succeïa amb l’activista que havia estat retirat de la sala.

 

A les imatges d’aquest moment, cedides per l’ACN, es pot veure un dels agents de seguretat intentant evitar que la periodista gravés i reclamant-li que apagués la càmera: “Escolta’m, únicament estàs autoritzada per l’acte”. L’home intenta aleshores tapar l’objectiu mentre li demana a la periodista que no es mogui i que l’acompanyi.

 

 

Una dona que sembla formar part de l’organització apareix aleshores a escena per dir que “el més important està passant allà dins” [en referència al parlament de Borrell sobre la Constitució] i recrimina a la periodista que pretengui enregistrar el que passa amb l’Adri.

 

La periodista respon que ella té el dret a pensar què és el més important per enregistrar-ho i l’agent de seguretat li respon autoritàriament: “Això ho decideixo jo aquí”. De la seva banda, s’escolta la dona expressar-se airosament contra la premsa responsabilitzant-la de la situació a  l’Estat espanyol: “És per culpa de tots els periodistes el que ha passat a Espanya, ¡vamos hombre!Comentaris
Paco
ESPAÑA ESTADO FASCISTA.
Burgaret
SCC es també de la extrema dreta anticatalanista. Els seus modos poc democrates i adjuda (?) del Borrell son clara explicació. Qui paga el dispendi , per no perdre el seu "momio" tant interessat ?.
Doncs a veure a on posem els calers ....
Caixabank ha donat premis econòmics a SCC (mitjançant la fundació Manuel Broseta). Mireu per internet.
La España cromagnona.
Los métodos tan expeditivos utilizados para expulsar a Adri Carrasco, y el robo burlesco que utiliza Borrell, muestran claramente quienes son los supremacistas. Tratan a los catalanes como si fueran basura. Una lastima que tengan tan poco cerebro para no darse cuenta que es precisamente de los catalanes de quienes deberían aprender a ser gente culta. En fin, cada cultura es como es y por desgracia no da para más. Más vale que los españoles aprovechen el tiempo que nos queda en España.

envia el comentari