[Vídeo]: Música a tot drap dels veïns i xiulet del tren, benvingudes nocturnes als presos polítics

Operació clandestina de la societat civil

La primera nit que els presos polítics passaran a Lledoners, al centre penitenciari a Sant Joan de Vilatorrada, ha tingut una benvinguda musical i sorollosa. En primer terme, els veïns de la zona han dissenyat un pla sonor estratègic per fer arribar música intramurs amb diversos equips de so desplegats estratègicament pels voltants de la presó.

 

L’himne dels Segadors o una de les peces musicals més simbòliques de l’1-O, Ens en sortirem d’Obeses, han estat dues de les músiques escollides per fer “sentir l’escalf” de la primera nit a Catalunya després de mesos engarjolats a Madrid. A les onze de la nit s’ha premut l’on dels aparells i la música s’ha allargat a no encara deu minuts. 

 

Els veïns, però, han tingut un aliat inesperat, el tren de la potassa, dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que fa el trajecte cap a les mines del Bages. Un comboi que passa cada nit a la mateixa hora amb l’única fressa del frec de les rodes amb la via. Aquesta nit, n’ha fet una excepció i al tram que passa pel nord-est de la presó el tren ha engegat el xiulet en senyal de benvinguda que ha sonat fins passar tot el recinte. 

 

 

Nou comentari