El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
[VÍDEO] Brega entre independentistes a Pla de Palau
  • CA

A la jornada d’avui tenia un escenari important a  l’Avinguda Marquès de l’Argentera. Diversos CDR havien convocat una concentració- protesta i Òmnium una mena de performance política batejada com a “Consell de Ministres Popular”. El matí ha estat tranquil, només esverat per alguns crits i insults a les televisions i mitjans espanyols. “Premsa espanyola manipuladora” o “Farreras, farsante ¿dónde está el tanque?” eren les consignes que els concentrats emetien quan algun reporter informava que els CDR baixaven cap a la Llotja amb “còctels molotov”. 

 

Però just al Pla de Palau i la plaça Pas de la Muralla, les coses no han estat tan pacífiques. Un grup de joves encaputxats ha estimbat diversos contenidors per intentar articular una barricada a tocar del cordó policial. Però altres manifestants s’hi han oposat físicament a la maniobra provocant esceners de discussió sonores i calentes. Fins i tot, els bombers com un servei de pau ha hagut d’intercedir en les situacions on la discussió ja pujava massa de tot. També hi han col·laborat altres voluntaris com Escuts per la República. 

 

Els independentistes que intentaven topar els contenidors amb les tanques de la policia s’han hagut de conformar en disposar-los de manera apartada, tira pots de fum i ampolles a la policia. Després han recollit els contenidors i s’han evaporat de la zona entre aplaudiments.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa