El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Aplaudiments per a Vergés en sortir de Salut després de tres anys com a consellera
  • CA

La fins ara consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat aplaudida per desenes de persones a les portes del Departament de Salut en sortir aquesta tarda. Vergés, que ha estat al capdavant de la conselleria gestionant una de les pitjors crisis sanitàries a Catalunya causada per la pandèmia de la Covid-19, serà substituïda per qui fins ara ocupava el càrrec de secretari general de Salut Pública, el doctor Josep Maria Argimon. Vergés ha rebut els aplaudiments d’un grup de persones que l’esperaven a la sortida de les dependències del Departament de Salut a Barcelona. Visiblement emocionada, Vergés ha caminat uns metres fins a trobar-se amb el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que li ha lliurat un ram de flors. La consellera sortint ha penjat el vídeo a les xarxes socials amb un missatge de “gràcies”.

Militant d’ERC des del 2011, Vergés va començar la seva carrera política a Igualada. Des del 2012 és diputada al Parlament de Catalunya, on va desenvolupar la tasca de presidenta de la Comissió de Salut i de la Comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya. Després de les eleccions del 2017 va resultar escollida secretària quarta de la Mesa del Parlament, fins que el juny del 2018 el president Quim Torra la va situar al capdavant de la conselleria de Salut en substitució del conseller exiliat Toni Comín.

La gestió de la pandèmia a Catalunya ha estat marcada per una primera onada amb greus conseqüències que va tenir un impacte greu en mortalitat a les residències de gent gran. Això va fer que el Govern posés en mans de Salut la gestió sanitària d’aquestes infraestructures. En finalitzar la primera onada, l’antic director de Salut Pública, Joan Guix, va abandonar el càrrec per motius de salut. L’absència d’un relleu durant dos mesos va generar crítiques, fins que el Govern va decidir nomenar Josep Maria Argimon, qui també ocupava la direcció de l’Institut Català de la Salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa