Sanchis i Gordillo defensen la seva innocència davant de la jutgessa

El director de TV3 i el de Catalunya Ràdio han declarat en qualitat d'investigats acusats d'un delicte de desobediència pels anuncis del referèndum de l'1-O
Vicent Sanchis i Núria Llorach
Sanchis i Llorach arribant a la Ciutat de la Justícia | CRISTÓBAL CASTRO

El director de TV3, Vicent Sanchis, i el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, han declarat aquest divendres davant la jutgessa del Jutjat Número 13 de Barcelona com a investigats pels anuncis del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. En sortir de la declaració, només Sanchis s'ha dirigit a la premsa per a fer una “bona” valoració de la “ràpida” compareixença davant de la jutgessa. Sanchis ha explicat que ha respost a les preguntes de la Fiscalia i a les de la seva advocada, Olga Tubau. En canvi, ha optat per no contestar les preguntes de “l’acusació dita popular” que exerceix el partit d’extrema dreta Vox, ha dit.

 

El director de TV3 no ha respost a Vox perquè opina que l’acusació particular seria el cas d’algú que “se sentís perjudicat directament per un acte que hagués pogut fer” ell mateix. “Però una acusació popular —ha precisat— és una figura que no acabo d’entendre i considero que, dins de l’actual ordre jurídic espanyol, tal i com està plantejat, és una anomalia i, per tant, a mi no m’agrada respondre a anomalies”.

 

Respecte a la declaració, Sanchis ha comentat que espera que “hagi estat aclaridora”. El director, que no ha volgut estendre’s en detalls, ha afegit que a ell li fa l’efecte que “no hi va haver desobediència” en l’emissió de l’anunci del referèndum. “És el que he explicat i no ha calgut presentar cap document, només teníem una acusació per desobediència i no per cap altre càrrec”, ha assegurat.

 

Saül Gordillo i Carles Monguilod
Saül Gordillo i Carles Monguilod | CRISTÓBAL CASTRO

 

Sanchis ha insistit en la seva “innocència” i ha manifestat que, en base a la “pròpia experiència”, no hi va haver desobediència en els fets investigats. I en aquest sentit ha afegit: “Hi ha un citació, una sèrie de documents que t’indicaven el que havies de fer i el que no havies de fer i, com tot a la vida, són interpretables i jo interpreto això”.

 

El director de la televisió pública ha arribat acompanyat de la directora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, que ja va ser interrogada pels mateixos anuncis. A la Ciutat de la Justícia ha vingut a donar mostres de suport als investigats el vicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa.

 

Sanchis ha reiterat haver sortit de la declaració “amb la sensació” d’haver-se convençut a ell mateix, fet que considera que és “important” , i espera que la Fiscalia hagi quedat també convençuda. “Els que estàvem allí dins érem gent molt raonable”, ha conclòs.Comentaris
Dubtes?
Perquè poseu innocència entre cometes? Com si es poses en dubte? Fins que una sentència no declara la culpabilitat la presumpció de innocència es deguda sempre. O és que ja s'està encomanant el virus?
Papitu
A aquest jutjat només li falta reivindicar-se com la Inquisició del segle XXI.
Amadeu
Culpables tots dos. TV 3 es de tots no sols dels independentistes
Salvador a Amadeu
TV3 és de tots, si sr. Amadeu. Si existeix, tal com és, vostè és lliure de no mirar-la si no li agrada. I jo soc lliure de mirar-la. Si la tanquen vostè es queda igual. I a mi m'han tret el dret de veure-la. O sigui que jo soc discriminat, o directament ignorat, mentre els no independentistes s'han imposat sobre, almenys, la meitat de la població. Quants drets reconeguts a la constitució es vulneren?? Clar que ja no els hi ve d'aquí...

envia el comentari