El 'veto' als Bordegassos de Vilanova es resol després de desfer-se "un malentès"

Segons l'Hospital Sant Joan de Déu, les camises grogues dels castellers no encaixaven en el vídeo per una qüestió de "creativitat" i "grafisme"
La colla de castellers Bordegassos de Vilanova i la Geltrú
La colla de castellers Bordegassos de Vilanova i la Geltrú | Bordegassos

L’Hospital Sant Joan de Déu ha negat aquest dimarts que els canvis en el vídeo promocional amb els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú perquè vesteixen de color groc tingui una motivació política, segons han confirmat a ‘El Món’ fonts del centre hospitalari.

 

La idea que l’anunci el protagonitzi una colla castellera parteix d’una idea de l’agència publicitària DoubleYou i de fet es contacta amb diverses. Quan s’arriba a l’acord amb els Bordegassos l’agència i una productora comencen la creativitat del vídeo.

 

Segons l’hospital, és en aquest punt el groc es converteix en un problema. “Per temes creatius el groc no encaixa amb el grafisme que ha de tenir el vídeo i es demana als castellers si poden fer-ho amb un altra samarreta”. En negar-s’hi, els castellers queden descartats.

 

Les mateixes fons insisteixen que en cap cas la motivació d’aquest canvi ha estat originat per raons polítiques. Les explicacions de l’hospital han convençut els Bordegassos que finalment participaran en l’anunci, però ho faran al costat d’altres colles castelleres perquè l’hospital ha demanat a l’agència que es “reorienti” el vídeo.

 

“Hem trobat la solució que s’ajusta a la creativitat de l’agència i els de la colla estan encantats”, afirma una font de l’hospital.

 

Els Bordegassos han denunciat aquest matí que temien un veto per qüestions polítiques.Comentaris
Raf
Els directors tindreu de demanar hora al psiquiatre, esteu embogits. Us tinc de dir que el sol no treura el groc de la llum encara que ho diguin totes les lleis del mòn. De res pel consell...I feuse-ho veure això no prengueu mal al cervell....com aquests de ciudadanos.
Pepon
Mentida podrida, excuses de mal pagador. Van vetar el groc perquè algú de dins de Sant Joan de Déu s'ha posat nerviós. El veto ha estat per motius polítics i no estètics.
Pitxolí
Però, a veure: els bordegassos, «al costat d'altres colles castelleres», ¿vestiran de groc o no? Potser els redactors d'El Món haurien de ser més clars.
Vilatá
O sigui, que l'hospital va anar pel seu compte i va contactar amb Bordegassos? I un bé negre amb potes roses.
Perot
Ni que m'ho jurin pels Sants me'ls creuria, tots són iguals. Això si, sempre amb la ma ben estesa per esgarrapar quelcom més que diners. La por al groc els ha traït, el groc és el color de la llibertat, dels drets humans, com si els que anem de groc fóssim infrahumans.
John Smith
Sí, sí, un malentès. El dia que S. Joan de Déu em vingui a demanar pasta, els enviaré a cagar.
Fins la Soca
Hospital San Juan de Dios y por España.
Tal com raja
Esperen que ens creiem aquesta mentida? Molta investigació, molt demanar pels nens i no suporten samarretes grogues. Aneu a pastar!
Anna G.
No sóc rica, col·laborava econòmicament amb petites quantitats amb l'hospital SJdD. Avui he pres la decisió de no fer-ho més, la dignitat és més important.
Enxaneta
Ara ja no em quadra això . Havent-hi un centenar de colles, colors de camisa diversos (bkau,gris,verd,vermell, etc) perquè escullen Birdegassos i no una altra colla:color ? Ni queda gens clar .
Jm
A l’Hospital de Sant Joan de Déu, jo ni una donació més! Aneu a cagar!!!
JordiP
Motius polítics? No, no, qué va! Un malentés, és clar. Com sou de maliciosos ...
JordiP
Vaig asistir a la Sagrada Família a la celebració del xcentenari de St. Joan de Déu i he de dir que Catalunya i el català només van tenir una presència mini-testimonial. Entre que l'orde és d'origen italià i que sembla que els comandaments suprems estan a Madrit, poca afició a la cosa vam poder veure. I és llàstima, perquè fan una gran feina asistencial, però no els veig massa atrets per la necessitat d'integrar la societat local a la seva filosofia.

envia el comentari