El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés exigeix a l’Estat que posi per escrit que aposta per barrejar Pfizer i AstraZeneca
  • CA

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha demanat al govern espanyol que posi per escrit l’aposta de posar Pfizer com a segona dosis als vacunats amb una primera d’AstraZeneca menors de 60 anys. En declaracions a la SER, la consellera ha insistit que la fitxa tècnica de la vacuna aprovada per l’Agència Europea del Medicament diu que les dues dosis han de ser d’AstraZeneca i per això posar Pfizer implica “saltar-se” aquesta indicació. De fet, Vergés va demanar aquest dimecres al Consell Interterritorial que si s’havia de demanar un consentiment del pacient fos en cas de posar Pfizer, “que és el que no contempla la fitxa tècnica”. D’altra banda, ha esperat que el curs escolar pugui començar amb la franja dels joves en vacunació.

La consellera en funcions s’ha tornat a mostrar molt crítica amb la gestió de la vacunació amb AstraZeneca per part del govern espanyol. Ha assegurat que tot el procés està sent una “odissea” i ha assegurat que la gestió ha estat “lamentable” perquè s’han donat missatges de “desconfiança” a la ciutadania. Segons Vergés, l’estudi sobre la segona dosis d’AstraZeneca diu “el que volien que digués” i ha afirmat que el món científic s’ha posat “les mans al cap”.

No em puc saltar la fitxa tècnica si no tinc res per escrit“, ha afirmat Vergés. A més, ha reiterat que si s’han de punxar segones dosis de Pfizer als menors de 60 que ja tenen una d’AstraZeneca, quedarà “alentit” el procés de vacunació de les franges de 50 a 59 i començarà més tard el de la franja de menors de 49. Vergés ha insistit que “totes les vacunes són segures” i ha assegurat que el Govern donarà tota la informació als ciutadans i posarà “la vacuna que toqui”.

També sobre vacunació, ha confiat que hi hagi dosis suficients per poder començar el curs amb els joves vacunats o en procés de vacunació. La consellera ha afirmat que els departaments de Salut i Educació es van reunir aquest dimecres i que l’objectiu és que el curs vinent comenci “el millor possible“. Per últim, ha indicat que prop del 70% dels majors de 50 anys ja han rebut una primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Ha celebrat també que l’epidèmia està en xifres que no es veien “des de principis d’estiu”, amb menys de 5.000 casos a la setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa