El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés diu que s’ha “congelat” reobrir l’oci nocturn perquè el context “no ho aconsella”
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat que el que s’ha fet és “congelar” la decisió de reobrir l’oci nocturn perquè el context “no ho aconsella” però ha assegurat que es continuarà treballant per fer-ho possible. “No és un anar enrere definitiu“, ha dit en declaracions a RAC1. La consellera ha reconegut que potser no van saber explicar que el que es permetia no era que les discoteques tornessin a la seva activitat sinó “adaptar” aquesta. Amb tot, ha assegurat que la intenció és continuar treballant en aquesta línia per quan sigui possible fer-ho. D’altra banda, ha reconegut que fa uns dies que es va “en clara pujada” pel que fa a l’epidèmia, tot i que ha dit que és “continguda” i confia en que no s’alteri el control de l’epidèmia.

Vergés ha afirmat que prendre decisions mantenint l'”equilibri” entre la salut i altres aspectes és molt difícil però que la voluntat del Govern sempre ha estat trobar aquest equilibri per anar reobrint activitats. Ha dit que així s’havia treballat amb el sector de l’oci nocturn però que finalment el “context” dels darrers dies els ha fet fer marxa enrere i es va prendre la decisió amb el “consens” al Govern. “Hem optat per congelar la decisió, que no vol dir que no la podem prendre o que no continuem treballant“, ha declarat.

Ha assegurat que la voluntat sempre ha estat la de donar opcions a les famílies que depenen d’aquest sector “i no la de bloquejar” però ha insistit que s’ha de ser conscient del context de la pandèmia amb un creixement “continuat dia rere dia“, tant a Catalunya com a Europa. Vergés ha reconegut, com ja va fer el secretari de Salut, que l’obertura dels locals d’oci nocturn podria contribuir a pal·liar els efectes de l’oci “informal”. En aquest sentit, ha assegurat que les ganes de poder avançar hi són però que el context “ho ha posat molt complicat” i que caldrà esperar a que aquest canviï.

Pel que fa a la prova pilot que es farà a la Sala Apolo, Vergés ha afirmat que tot el que siguin estudis, augmentar el coneixement i dotar-se de més eines és positiu però ha alertat que es desconeix quin serà el resultat. Ha afegit que, tot i que fos positiu, el pas d’un estudi a la realitat “tampoc és immediat”. “Aniran sortint eines que tenim la voluntat d’estudiar-les però molta prudència“, ha afirmat.

 

Veu “complicat” que hi pugui haver púbic al Camp Nou aquest mes

D’altra banda, ha assegurat que veu “complicat” que el Camp Nou pugui acollir públic el 20 d’octubre en el primer partit de Champions. Tot i això, ha afirmat que encara no els ha arribat cap petició i que quan així sigui s’estudiarà tècnicament, igual que el desenvolupament de les votacions pel vot de censura si finalment es fan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa