Els Verds-Alternativa Verda demana el vot per a Carles Puigdemont

El partit d'esquerres considera que és la manera de "restaurar el Govern Legítim i construir la República catalana"
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en l'acte de campanya de JxCAT
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en l'acte de campanya de JxCAT | Jordi Borràs

A escasses hores per al tancament de la campanya electoral del 21D, JxCAT suma un suport extern. El partit Els Verds-Alternativa Verda, organització política ecologista fundada el 1999, hereva d’Alternativa Verda-Moviment Ecologista de Catalunya, ha anunciat que demana el vot per a la candidatura de Carles Puigdemont "amb l'objectiu de restaurar el Govern legítim amb el president Carles Puigdemont al capdavant, revertir els efectes nocius de l'aplicació de l'article 155, facilitar l'alliberament dels presos polítics catalans i construir una República catalana sobre la base del respecte i l'economia sostenible". En un comunicat, argumenta el seu suport perquè "el nostre país viu avui una situació excepcional després del cop d'Estat dut a terme pel govern del PP, que ha suposat la destitució il·legal del Govern de Catalunya i la dissolució del Parlament de Catalunya, i per tant, és l'hora de prendre decisions excepcionals". 

 

Els Verds - Alternativa Verda, que entre el 2010 i el 2015 va ser membre de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència, i que el 2015 es va integrar a la CUP-CC malgrat que el consell polític de la formació va decidir finalment donar suport a JxSí, considera que la candidatura de JxCAT "és la llista que més s'assembla a una llista unitària, oberta, plural, sense sigles partidistes i formada per persones de molts i diversos àmbits de la societat". I afegeix que, "el món mai més no estarà dividit entre les ideologies d'esquerra i dreta, sinó entre aquelles persones que accepten límits ecològics i aquelles que no els accepten". I en aquest sentit, asseguren que "la candidatura del president Puigdemont ens permet avançar cap a aquest nou paradigma". 

  

Per tot plegat, l'organització política demana a Puigdemont que en la propera legislatura un dels eixos centrals sigui la reducció de la dependència energètica i accelerar la transició cap a un subministrament totalment renovable, tal i com estableix el Pacte Nacional per a la Transició Energètica. A més, conclou, "cal que Catalunya es posicioni entre els països que lideren la lluita contra el canvi climàtic, recuperant de manera urgent la Llei Catalana de Canvi Climàtic, ara suspesa pel TC. Comentaris
Ramon
De vegades tinc la sensació que sóc l'únic català que desitja la llibertat del seu país per les raons normals.
Marta de Sabadell
Els autentics verds !!! No pas els oportunistes de Iniciativa que van afegir una "v" èr esgarraàr els vots dels despistats de bona fe. Amb el President sempre !!!!
Robert
Bona notícia.
Vicenç Ramoneda
Tothom sap que els del 155 son uns colpistes i antidemòcrates!
Angelblau
Totalment d'acord amb els Verds
Ramon
Podem voler que el nostre país sigui lliure perquè el preferim lliure que sotmès a un altre país que el tracta com ens tracta Espanya? Podem desitjar que Catalunya tingui estat propi per simple patriotisme en lloc de pel càlcul oportunista de pensar que en aquest nou marc estatal serà més factible una política concreta per respectable que sigui? Podem voler la llibertat de Catalunya per si mateixa? O potser totes les nacions hi tenen el dret però Catalunya, no?
Elvira Rey
Agrair-los als Verds que donin suport a la candidatura del President de Catalunya, Carles Puigdemont.
LluisM.Vallmitjana
Sempre lluitarem per la llibertat, VISCA CATALUNYA INDEPENDENT
Benny
A mi me la sua Catalunya per si mateixa, Ramon. Jo vull la independència per uns motius concrets (justícia social, respecte a la nostra cultura, medi ambient...) i no pas per motius nacionalistes. El patrioterisme cutre el deixo per als espanyols.

envia el comentari