Van den Eynde troba “improbable” que se li notifiqui el trasllat de Junqueras i Romeva

L'advocat ha lamentat que sempre s'ha d'assabentar de les novetats sobre els seus defensats a través dels mitjans de comunicació

 

L’advocat Andreu Van den Eynde, que defensa els presos polítics Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha dit aquest dimarts que és “bastant improbable” que se li notifiqui el trasllat dels seus clients a presons catalanes i ha lamentat que sempre s’ha d’assabentar de totes les novetats sobre els seus defensats a través dels mitjans de comunicació. En una entrevista a RAC1, ha explicat que tots dos podran fer una trucada en algun moment i es posaran en contacte amb les seves parelles. “Elles ens comunicaran on són”, ha dit, tot i que no sap si ho podran fer mentre siguin en trànsit o bé si serà un cop arribats a les seves destinacions.

Van den Eynde també ha indicat que els presos van ser canviats de mòdul el dilluns, dins la mateixa presó d’Estremera, cosa que feia preveure un trasllat imminent que, segons el protocol, no seria directe sinó que es faria amb escala. En aquest sentit, ha destacat que és “el contrari que l’AVE, pots trigar quatre dies en anar de Madrid a Barcelona” i ha dit que desconeix si viatjaran emmanillats. L’advocat també ha explicat que “no s’ha escollit específicament” a quina presó havien de ser traslladats, tot i que considera possible que s’hagi consultat directament a Junqueras i a Romeva i que, en qualsevol cas, la darrera paraula la té l’Administració.

Nou comentari