Bèlgica decidirà el 28 de desembre sobre l’extradició de Valtònyc

El Tribunal d’Apel·lació de Gant decidirà el 28 de desembre sobre l’extradició de Valtònyc. Aquest dimarts hi havia vista a Bèlgica, i l’advocat Simon Bekaert s’ha mostrat optimista i confiat que els magistrats no enviaran el raper mallorquí Josep Miquel Arenas cap a Espanya perquè sigui empresonat en un centre penitenciari espanyol. L’Estat espanyol vol que Valtònyc passi tres anys i mig de presó entre reixes per les lletres de les seves cançons. Ja va ser condemnat per aquest fet, però va aconseguir fugir i exiliar-se a Europa.

La defensa del raper està convençuda que no s’acceptarà l’extradició pels delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries a la corona i creu que tampoc s’admetrà per amenaces. Cal recordar que el Tribunal Constitucional belga va considerar fa un mes que a dia d’avui ja no és constitucional el delicte d’injúries a la corona perquè no afecta a la llibertat d’expressió.

De totes maneres, els lletrats de Valtònyc han demanat al tribunal que, en cas que es pronunciïn en contra del raper, que el jove pugui complir la condemna a Bèlgica. “M’estimo més quedar-me aquí a Bèlgica perquè l’estat espanyol té condemnes per tortures a les presons (…). Per seguretat m’estimo més quedar-me aquí”, ha dit el cantant en una atenció als mitjans a la sortida de la vista.

Ja fa més de tres anys que Espanya suplica a Bèlgica que li entregui Valtònyc, que va ser condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de diverses cançons. La justícia belga per ara s’ha mostrat reticent a l’extradició i s’està mirant el cas amb lupa. D’entrada, un tribunal de primera instància va rebutjar l’euroordre contra el jove mallorquí el setembre del 2018 i des de llavors el Tribunal d’Apel·lació de Gant examina la petició d’entrega.

Comentaris

  Català Novembre 23, 2021 | 15:29
  Xsi la sentència és el dia 28 de desembre no pot ser altra que declarar-lo innocent.
  TOM Novembre 23, 2021 | 16:02
  Com que Valtònic està en un pais democràtic i avançat li diran que no és culpable de res.
  Doctor Strangelove Novembre 23, 2021 | 16:47
  Què se'l quedin a aquest gambariot semi-analfabet i comunista! Prou de mantinguts! Tots al carrer! Doc.
  Gonzalo Novembre 23, 2021 | 19:32
  Que les aproveche a los belgas. Aunque denieguen su extradición, la pena seguirá firme. Aún le quedarán unos cuantos añitos antes de poder ver a familia y amigos en su pueblo. Como el Pig de Mon. Que se jodan.
  Pau Novembre 23, 2021 | 19:40
  Se los pueden quedar a todos,por los siglos de los siglos.....
  Luisnomeacuerdo Novembre 23, 2021 | 21:38
  Seria una inocentada de las peores que nos devolvieran a este grajo fascista independentista. Por no oírle doy la subvención.

Nou comentari