3′

Política

USTEC reitera que el pla escolar per al curs vinent només funciona si els alumnes no contagien

Es “reserva” el dret d'anar a Inspecció de Treball si la situació sanitària es complica

Ustec ha reiterat que el pla dels departaments de Salut i d’Educació per al curs escolar 2020 – 2021 en el marc de la pandèmia del coronavirus -aprovat aquest divendres pel Procicat- només funciona “si l’alumnat no és un vector de contagi”, un premissa que “no es pot, malauradament, donar per certa”. El sindicat augura que els anomenats grups estables no evitaran que hi hagi interconnexions a través, per exemple, dels germans que concorren a un mateix centre. Per tant, i en el benentès que les ràtios d’alumnes per professor “poden arribar a 25 i 30”, el pla “només pot ser segur” si els nens no transmeten la covid-19. Davant d’això el sindicat segueix defensant com a solució més eficaç fer grups més petits, amb ràtios més baixes.

El sindicat també demana Equips de Protecció Individual (EPI) per al professorat, i afirma que no pot “donar per bones” les mascaretes quirúrgiques o higièniques per la “dificultat” de mantenir les distàncies “fins i tot amb ràtios més reduïdes”. En aquest escenari, Ustec anuncia que es “reserva” el dret d’anar a Inspecció del Treball si la situació sanitària “no confirma les hipòtesis” del Departament de Salut. A banda, Ustec critica que Educació hagi anunciat la contractació de 3.200 docents amb nomenaments extraordinaris i 1.800 dotacions de personal d’atenció educativa, davant dels 44.500 que demanava la formació.

Una altra crítica fa referència a la “pèrdua pedagògica” que pot significar el pla actual, que “demana reduir especialistes, tant a primària com a secundària”, per arribar als grups estables. Una pèrdua, afegeix el sindicat, que “no quedarà compensada, ni molt menys”, per aquestes 3.200 incorporacions “destinades a que no hi hagi sobreràtio”. Si la premissa primera, que l’alumnat no encomana, no es compleix, “ens veurem abocats a la improvisació quan haurem tingut sis mesos per preparar-nos”, lamenta Ustec.

Nou comentari