El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Urdangarin, “sorprès” perquè no li donen el tercer grau com a Jaume Matas
  • CA

L’advocat d’Iñaki Urdangarin en el ‘cas Nóos’, Mario Pascual Vives, ha explicat que han recorregut a vigilància penitenciària i demanat que se li concedeixi el tercer grau “com ha passat amb altres persones pels mateixos fets i condemnes semblants”, en referència al seu exsoci, Diego Torres, i a l’expresident balear Jaume Matas.

En declaracions a Europa Press Televisió, Vives s’ha mostrat sorprès perquè la mesura concedida al cunyat del rei d’Espanya es limita a la flexibilització del segon grau –que li permetrà sortir de la presó i anar a treballar a una entitat social, cosa denegada als presos polítics– i el curs de reinserció que va oferir Institucions Penitenciàries Urdangarin el 30 de desembre, i que li permetrà complir la resta de la seva condemna en un centre d’inserció de dilluns a divendres i tenir permís passa sortir un cap de setmana al mes.

“Nosaltres des del moment en què la junta de tractament de la presó per unanimitat recordava que li donaven el tercer grau sense restriccions, teníem la confiança i l’esperança que això seria així, que seria assumit també per Institucions Penitenciàries [del Ministeri de l’Interior]”, ha assegurat l’advocat, i ha afegit que altres condemnats ja tenen el tercer grau des de juliol i és sorprenent, en les seves paraules, que Urdangarin no el tingui. Vives ha dit que no se sap quan rebran una resposta al seu recurs. El recurs, però, no té efectes suspensius, de manera que la resolució d’Institucions Penitenciàries serà efectiva “molt aviat”.

Pascual Vives ha explicat que la flexibilització del segon grau ha causat sorpresa en el seu client, tot i que ha lamentat que amb prou feines ha pogut parlar amb Urdangarin perquè les trucades estan limitades a vuit minuts, i tenia pensat visitar-però “les inclemències de el temps han impedit que el faci relativament aviat”. Segons l’advocat, no els han explicat en què consisteix el curs de reinserció, que “sembla un curs de reeducació en matèria econòmica”, i ha desitjat que la condemna hagués estat només això, tot i que ha indicat que cal respectar la sentència.

Més notícies
Iñaki Urdangarin Europa Press
El ministeri dona a Urdangarin el permís per treballar que el Suprem denega als presos polítics
Notícia: El ministeri dona a Urdangarin el permís per treballar que el Suprem denega als presos polítics
Comparteix
L'Audiència de Palma s'hi negava, però el cunyat del rei podrà sortir per anar a un centre social de Madrid
Iñaki Urdangarin, a la sortida el seu centre de seu voluntariat / Europa Press
Iñaki Urdangarin, a Vitòria amb la família en un nou permís penitenciari
Notícia: Iñaki Urdangarin, a Vitòria amb la família en un nou permís penitenciari
Comparteix
L'exduc de Palma ha estat fotografiat a Vitòria en companyia dels seus quatre fills

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa