El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Uns 200 Guàrdies Civils irrompen a una escola de Sant Cebrià de Vallalta
  • CA

 

Un ampli desplegament de la Guàrdia Civil ha irromput aquest diumenge a l’escola del Pi Gros de Sant Cebrià de Vallalta, un poble del Maresme de només 3.000 habitants. Pocs minuts després d’obrir el col·legi ha arribat un comboi amb una trentena d’agents, que marxat poc després davant la resistència ciutadana. A les onze del matí, però, s’hi han presentat fins a 200 agents que s’han enfrontat als centenars de persones concentrades a l’escola per votar en el referèndum. Hi ha hagut càrregues i cops de porra contra les persones que taponaven l’entrada a l’escola i, després d’uns primers minuts de molta tensió, la resistència pacífica dels ciutadans facilitat el desallotjament als agents.

Després de desallotjar l’accés a el centre, els agents han rebentat per accedir al centre ja que els responsables del referèndum l’havien tancat amb clau. Un cop dins, després d’uns llargs minuts d’escorcoll, els agents n’han sortit amb les mans pràcticament buides. Les urnes i les paperetes eren amagades fora de l’escola.

Els responsables de les meses havien tingut temps d’endur-se el material del referèndum. Un cop acabat l’operatiu, la sortida també ha generat moments de tensió, i els manifestants han pressionat el cordó policial fins fer-lo fora del poble. Han perseguit fins i tot els vehicles durant un tram de carretera.

 

L’actuació de la Guàrdia Civil ha provocat ferits per cops de porra i també atacs d’ansietat. Una dona embarassada ha hagut de ser atesa per una ambulància que han sol·licitat els Mossos d’Esquadra. En tot moment, la Policia Local i els Mossos han intentat posar pau entre els veïns i la Guàrdia Civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa