El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Units per Avançar proposa un “ingrés mínim vital per a pimes, empreses i autònoms”
  • CA

Units per Avançar proposa que, després de l’aprovació de l’ingrés mínim vital del govern espanyol, s’impulsi una mesura equivalent per a pimes, empreses i autònoms. En un comunicat, el partit liderat per Ramon Espadaler defensa que “el combat contra la pobresa passa inexorablement per la reactivació econòmica, la creació de riquesa i el respecte per la igualtat d’oportunitats”. Segons Units per Avançar cal “promoure transferències directes per un import equivalent als ingressos mínims que s’han deixat de percebre i que són necessaris per a la cobertura dels costos, i també avals per a crèdits per garantir la liquiditat”.

Units considera “necessari” l’ingrés mínim vital que aquest dimecres convalidarà el Congrés dels Diputats ja que contribueix a pal·liar les conseqüències de la crisi generada per la covid-19. Però creu que l’executiu espanyol no s’ha de quedar aquí i que és “imprescindible” afrontar les causes de la crisi amb mesures de suport explícit a pimes, empreses i treballadors autònoms. “Si l’economia funciona, es crea riquesa i, si hi ha riquesa, la necessitat de recursos és menor. La pobresa s’ha d’atacar des de dues perspectives: combatent les seves causes i reduint-ne les conseqüències”, argumenta la formació.

I en aquest context, Units fixa que l’objectiu de l’ingrés mínim per a les empreses, les pimes i els treballadors autònoms és “transferir-los els ingressos mínims necessaris a conseqüència de la hibernació econòmica, condicionat al compliment de les seves obligacions legals i contractuals, i sempre que s’acrediti que aquests ingressos són necessaris per manca dels recursos suficients a la data de la declaració de l’Estat d’Alarma”.

Per finançar aquest ingrés mínim vital per a empreses, pimes i treballadors autònoms, Units per Avançar veu “necessari” un major deute públic amb caràcter de perpetuïtat. Un deute que, segons afegeixen, s’ha de reduir amb les ajudes directes que Europa concedeixi. Finalment, Units conclou que aquestes mesures s’haurien de complementar amb les que proposa el model d’Economia Social de Mercat i posa d’exemple la política d’Angela Merkel al capdavant del govern alemany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa