Units per Avançar dona suport a Batlle per a una candidatura “que no exclogui ningú”

Fa una crida a totes les opcions polítiques que defensin l'autogovern a sumar-se al projecte: "No sóm anti-res"

Units per Avançar ha donat suport a Albert Batlle per liderar el projecte i fer-ne un espai catalanista, integrador i centrat durant el Consell Nacional de la formació, que s’ha celebrat telemàticament aquest dissabte. El membre del comitè directiu del partit i tinent d’alcalde de Seguretat a Barcelona, s’ha ofert a construir una candidatura catalanista “que no exclogui ningú” i on hi tinguin cabuda “totes les opcions polítiques que vulguin defensar un bon autogovern” per a Catalunya, també els sobiranistes que “saben” que el camí de la independència “no duu enlloc”. “No som anti-res. No som frontistes, no estem ni en front ni contra”, ha dit.

Batlle, el número tres de la llista del socialista Jaume Collboni a l’Ajuntament de Barcelona, ha assegurat que la candidatura d’Units per Avançar vol “sumar sensibilitats sobiranistes allunyades de la unilateralitat i sensibilitats catalanistes no independentistes”. En la seva intervenció, el dirigent d’Units ha afirmat que el “camí cap a la unilateralitat ja fa massa temps que ha esdevingut un carreró sense sortida” i ha recalcat que “és hora d’una nova majoria, la del catalanisme integrador amb capacitat de posar d’acord a sensibilitats no independentistes”. “M’ofereixo per construir una candidatura catalanista, una confluència integradora, que no exclogui ningú”, ha insistit, abans d’afirmar que “per separat no farem res, només dispersarem el vot en benefici d’altres formacions”.

Per aquest motiu, ha apel·lat al vot dels votants sobiranistes decebuts i als votants que en el seu dia van optar per Ciutadans com a “dic de contenció” del procés independentista i ha promès que l’objectiu “prioritari i urgent” d’Units per avançar serà la reconstrucció social i econòmica” des del centrisme.

Nou comentari