El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Unió demana “concert específic” per a Catalunya
  • CA

El congrés d’Unió ha aprovat dues esmenes a la ponència econòmica i social que advoquen per reivindicar un sistema de finançament basat en un “concert específic” per a Catalunya i atorgar el permís de treball als immigrants reagrupats.

El coordinador de la ponència, Josep Sánchez Llibre, ha accedit a transaccionar una esmena que reclamava per a Catalunya un model de concert econòmic com el basc o el navarrès.

Finalment, el text estableix que “serà un objectiu prioritari a mitjà termini per a Unió la reivindicació d’un concert específic per a Catalunya, equivalent al sistema de finançament com el que es va aprovar al Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005, que comporti la creació de l’agència tributària catalana que exerceixi la gestió, recaptació, liquidació i inspecció de tots els tributs suportats a Catalunya”.

També es reclama la “plena capacitat normativa sobre tots (els impostos que suporta Catalunya), la reducció del greu dèficit fiscal que patim i l’aportació econòmica a l’Estat d’acord amb els serveis i les competències que aquest exerceixi a Catalunya, i l’aportació pactada a la solidaritat amb els altres territoris i als mecanismes d’anivellament”.

Una altra esmena aprovada a aquesta ponència planteja que sempre que es concedeixi un permís de residència a un immigrant que s’hagi acollit a la reagrupament familiar també se li lliuri automàticament un permís de treball si està en edat laboral.

Segons Sánchez Llibre, aquesta mesura acabaria amb l'”absurda discriminació” que implica negar el permís de treball als familiars d’un immigrant que opta per portar a la seva família a Espanya.

La gestió de la direcció té el suport d’un 99,82%

L’informe de gestió de la direcció ha obtingut un 99,82% de suports, amb un sol vot en contra. Això sí, només han exercit el seu drets a vot el 44,9% dels 1.235 dels compromissaris acreditats inicialment.

Hores abans, el president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida s’havia encarregat d’admetre públicament que de la nova direcció que surti d’aquest congrés “segurament” sortirà el següent president del comitè de govern.

La prova que Duran vol anar deixant les seves atribucions en el partit és que l’informe de gestió del comitè de govern sortint ha estat defensat en el ple del congrés pel secretari general dels socialcristians, Josep Maria Pelegrí, i que demà serà Antoni Castellà qui defensi la candidatura de la nova direcció.

Duran es reserva per a la clausura del congrés, que podria ser l’últim que el fes pujar a les màximes responsabilitats del partit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa