Unides Podem demana l’indult total també per a Valtònyc

El president d'Unides Podem al Congrés demana que es tramiti l'indult "d'urgència"

Unides Podem ha demanat formalment l’indult total per als rapers Pablo Hasel i Valtònyc. Segons han avançat el diari Ara i eldiario.es i ha confirmat l’ACN, la formació ja ha adreçat al Ministeri de Justícia la sol·licitud d’indultar Hasel, empresonat aquesta setmana, i l’estén al cas de Valtònyc, exiliat a Bèlgica. La petició, signada pel president d’UP al Congrés, Jaume Asens, demana que es tramiti l’indult per via d’urgència. L’escrit afirma que els rapers “es troben injustament condemnats per delictes que conculquen el dret a la llibertat d’expressió, d’acord amb els estàndards en matèria de drets humans”.

En l’escrit, Asens argumenta que hi ha una proposició de llei de defensa de la llibertat d’expressió en tramitació al Congrés que “deroga els delictes pels quals han estat condemnats” i hi ha “la possibilitat de frustrar l’objecte de la llei si no se satisfà aquesta petició”. A més, la formació lila apunta que davant aquests esdeveniments “d’especial gravetat en el si d’una democràcia avançada”, el govern espanyol també va fer pública “la seva intenció de presentar una reforma per evitar que els delictes d’opinió puguin ser castigats amb penes de presó”. Asens remarca que hi ha un “consens social i polític que posa de manifest la necessitat que ningú sigui condemnat per les seves opinions”.

“Ja sigui mitjançant la via de projecte de llei del govern o de la proposició de llei registrada, la derogació dels delictes d’opinió pels quals han estat condemnats els dos artistes és qüestió de temps”, afirma l’escrit, que situa l’indult com la via que la legislació vigent ofereix a l’executiu “davant el convenciment social que les condemnes són injustes i a l’espera de l’aprovació i posterior aplicació de la reforma del Codi Penal”.

De Valtònyc la formació recorda una condemna de tres anys i sis mesos de presó per enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes, amenaces i calúmnies i injúries greus a la Corona per la lletra d’una de les seves cançons i que la justícia belga ha denegat la seva extradició, ja que emmarca les seves lletres en la llibertat d’expressió.

La petició d’indult subratlla que el Tribunal Europeu de Drets Humans s’ha pronunciat reiteradament sobre el fet que “l’ús de lleis sobre difamació amb la finalitat o efecte d’impedir les crítiques legítimes al govern o a càrrecs públics viola el dret a la llibertat d’expressió”. A més, recorda que “organitzacions de reconegut prestigi en l’àmbit dels drets humans”, com Amnistia Internacional, han criticat la condemna a Hasel.

Comentaris

  Dani_Andreuenc 18/02/2021 8:32 pm
  Quin "cuento" que tenen aquesta de Podemos. Quins hipòcrites de merda
  14
  12
  Respon
  LSO 18/02/2021 7:34 pm
  Podemos, "sombra aquí y sombra allá, maquillate, maquillate" . No saben donde meterse, son represores que quieren aparentar que son activistas, ya los conocemos, bien, menos los atolondrados que aún los votan.
   Doctor Strangelove 18/02/2021 8:45 pm
   Encara que siguis un "gambariot ", el teu comentari d'avui és lloable! Doc.
    Doc! Una altre paraula treta de la Wikipedia? 18/02/2021 9:20 pm
    Màquina! Ets un monstre de la literatura! Però un monstre de lleig que deus ser! Cangundèú sagrat i les 40 putes sagrades el rei Jaume!

Nou comentari