Unes 200 persones es manifesten a Tarragona per la llibertat de Hasél

Han tombat cinc illes de contenidors a l'avinguda Catalunya i han accedit a l'autovia A-7

Unes 200 persones es manifesten aquest dijous al vespre a Tarragona en el que suposa la tercera nit de protestes per l’empresonament del cantant de rap lleidatà Pablo Hasél. L’acció ha transcorregut de manera pacífica per bé que alguns dels participants han tombat cinc illes de contenidors a l’avinguda Catalunya, que han desplaçat cap al mig de la via i al voltant de les 21 hores han començat a cremar. Davant dels jutjats, custodiats per un cordó d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra, els manifestants han proferit consignes contra la policia i a favor del cantant. Després s’han traslladat a l’autovia A-7, que ja estava tallada probablement per una acció preventiva de la policia. L’acció a la carretera ha durat pocs minuts i la circulació ja està restablerta.

Els manifestants han arrencat la protesta a la Rambla Nova i s’han desplaçat cap a l’edifici dels jutjats, fortament custodiat pels Mossos d’Esquadra. Sense que s’hagin registrat incidents, la protesta s’ha desplaçat tot seguit pel centre de la ciutat i al seu pas per l’avinguda Catalunya diversos grups de manifestants han barrat el pas als vehicles amb contenidors, tot i que ni els Mossos ni la Guàrdia Urbana custodiaven la protesta.

La manifestació ha entrat a l’autovia A-7 per la sortida del cementiri. La via ja havia estat prèviament tallada al trànsit pels efectius policials. Els participants han mantingut la presència a la carretera durant uns quants minuts i, finalment, n’han sortit per la sortida de l’avinguda Catalunya.

En aquesta avinguda han tornat a desplaçar contenidors a la confluència amb el carrer Sant Antoni Maria Claret. En aquest indret un manifestat s’ha apropat a un vehicle de la Guàrdia Urbana que circulava en direcció a l’avinguda de l’Argentina, s’ha posat al davant del cotxe, ha pujat al capó i, atès que el vehicle no ha frenat, ha acabat saltant per damunt el vehicle i ha caigut estrepitosament a terra.

El noi ha patit ferides lleus i contusions, i el fet que la Guàrdia Urbana no s’hagi aturat ha encès els ànims dels manifestants, que han acusat la policia d’haver-lo atropellat. Seguidament han decidit calar foc a un contenidor com a resposta. Al cap de pocs minuts i després de desplaçar més contenidors a l’avinguda Marquès de Montoliu, el grup s’ha dissolt cap a un quart de deu de la nit. Els Mossos han identificat algunes persones.

Nou comentari