Una vintena d’entitats antiindependentistes reclamen “ser escoltats” per l’Estat

El primer acte de l'associació els porta a presentar les seves demandes a Cunillera

Una vintena d’associacions s’han ajuntat aquest dimarts en el primer acte de la Mesa Cívica Constitucionalista per demanar a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, que els catalans no independentistes deixin de tenir un paper “subaltern”. El president de Societat Civil Catalana Fernando Sánchez Costa ha qualificat la reunió com a “constitutiva, positiva i cordial” i ha considerat que no és el moment “adequat” pels indults. “El meló l’han obert per a tots. No acceptarem tornar al statu quo d’abans del procés independentista”, ha afirmat. També li han fet entrega del manifest Des de la lleialtat fins a la convivència on afirmen que la solució passa per escoltar també els catalans “constitucionalistes”.

Sánchez Costa també ha denunciat que “l’amor cec i idíl·lic” entre les “elits barcelonistes i madridistes” els vol condemnar a un paper “de comparsa”, fent referència al Govern i el govern espanyol, respectivament. “Hem estat molt de temps en silenci, però reivindicarem que se’ns escolti i se’ns doni veu”, ha dit. Per altra banda, el president d’Impulso Ciudadano, José Domingo, ha assegurat que no volen ser una “moneda de canvi” per a res i ha demanat al Govern “lleialtat” amb el jurament o promesa que van fer en el moment en què van prendre possessió dels seus càrrecs.

Concentració convocada per Cs

El president de Societat Civil Catalana ha assegurat que aquest dimarts han volgut deixar espai a les entitats civils i que a partir d’aquest dimecres ja entraran en un nou espai amb més paper polític, com la manifestació que divendres ha convocat Cs.

Comentaris

  ton c. 09/06/2021 8:36 am
  potser el que busquen és financiació de l´estat, com la de francisco franco.
  El corb de la Rufina 09/06/2021 12:50 am
  I manca la 21 ena !!! La del chuches i fecals rePPressors .... Ñordos ... evidentment !
  666 09/06/2021 12:47 am
  20 Ñordos creen una vintena d'entitats .... de tarats .
  Anònim 08/06/2021 10:18 pm
  "Una vintena d’entitats antiindependentistes reclamen “ser escoltats” per l’Estat". ERC ja ha pactat una taula de "diàleg" amb el PSOE, ara falten les altres 19 entitats
  Ramon 08/06/2021 9:09 pm
  No són males persones. Són malbitxos.
   Robert 08/06/2021 11:45 pm
   Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats.Fotem-los fora aquests inadaptats cavernícoles,amargats i repremiits. Visca Catalunya lliure.
    Jordi Marti 09/06/2021 2:26 pm
    Potser els teus avanpasats eren immigrants

Nou comentari