Una trentena d’eurodiputats exigeixen incloure el català a la Conferència sobre el Futur d’Europa

Solé avisa que excloure el català és "una discriminació lingüística inacceptable" i un "fre a la participació"

Una trentena d’eurodiputats han demanat en una carta dirigida als líders de les institucions europees que la nova plataforma de participació ciutadana de la Unió Europea inclogui totes les llengües que, tot i no ser oficials a la UE, gaudeixin d’algun tipus d’estatus oficial als estats. A la carta, els eurodiputats celebren la iniciativa, que es presentarà a la Conferència sobre el Futur d’Europa, però, creuen que la plataforma que es llançarà el 19 d’abril hauria de ser “encara més multilingüe”, ja que només estarà disponible en els 24 idiomes oficials de la UE. L’eurodiputat Jordi Solé (ERC) ha dit que li sembla un “contrasentit” intentar incentivar la participació ciutadana amb aquesta eina digital i, alhora, “posar una barrera lingüística”. En declaracions a l’ACN, Solé ha defensat que si aquesta plataforma reflectís “la diversitat real” de la UE, legitimaria molt més i incentivaria la participació, però que d’entrada, la no inclusió de llengües com el català suposa “posar un fre a la participació en aquest debat”. Solé ha qualificat la no-inclusió de llengües no-oficials però en ús a la UE com una “discriminació lingüística inacceptable”.

Solé ha explicat que la plataforma acceptarà que es pugui fer alguna aportació en català o qualsevol altre idioma no-oficial, però no es posarà a disposició dels usuaris en aquests idiomes. En aquest sentit, Solé insisteix a dir que traslladaran la petició als líders europeus i als grups parlamentaris perquè la plataforma també estigui disponible en la resta de llengües d’ús.

Comentaris

    Una trentena d’eurodiputats de l'olla 13/04/2021 5:23 pm
    Si hi ha el Jordi Solé pel mitj és més que evident.
    Català 13/04/2021 4:47 pm
    A més d'un acte d'estricta justicia, seria potser un motiu per a que els espanyols, ofesos, s'aixequessin i marxessin. Només per aixó valdría la pena.

Nou comentari