El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una companyia representarà l’obra ‘El meu avi va anar a Cuba’ davant els presos de Lledoners
  • CA

 

La companyia Plataforma Blanc i Negre representarà aquest dissabte El meu avi va anar a Cuba davant dels presos de Lledoners. El seu autor, Marcel Vilarós, explica a El Món que la representació comptarà amb l’actuació del politòleg i escriptor Ramón Cotarelo, que interpretarà el personatge del general Valeriano Weyler. 

 

Vilarós explica a aquest diari que l’obra publicada d’Oriol Junqueras -pres a Lledoners- va seu clau en l’elaboració del text. Va ser una de les principals fonts per a la seva documentació. A més, també van comptar amb l’ajuda d’altres “historiadors de referència”.

 

Tot i que no és el primer cop que aquesta companyia actua a la presó de Lledoners, enguany dona la casualitat que a dins hi ha els presos polítics catalans i que, a més, representaran El meu avi va anar a Cuba, que tracta sobre la Guerra de Cuba i la pèrdua de la colònia per part d’Espanya. “La pèrdua d’aquesta colònia és molt similar al conflicte català“, recorda Vilarós, a més d’assegurar que han rebut cartes per part dels exconsellers empresonats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa