Dimecres d’aquesta setmana, els presos polítics de l’1-O sortien en llibertat dels tres centres penitenciaris on estaven reclosos. Tot arran d’un indult aprovat pel consell de ministres del govern espanyol el dia abans. El mateix dia de la seva aprovació, Vox i Convivència Cívica Catalana registraven els recursos contra la mesura de gràcia davant la Sala III, la del contenciós administratiu, del Tribunal Suprem. És la magistratura competent per als actes de l’executiu espanyol. Ciutadans i PP ja treuen punta al llapis i ja abans de l’aprovació van anunciar el recurs. Els populars ja han apuntat els arguments del seu recurs, sobretot en allò que és més difícil defensar, la seva legitimitat per interposar-lo: volen justificar-la per una simple cerca a Google sobre Pablo Casado detectada en una operació de l’Audiència Nacional contra els CDR.

En concret, el PP farà una doble ofensiva. Per una banda, presentarà recurs al Tribunal Suprem com a partit contra els indults; i, per altra banda, el seu líder, Pablo Casado, també recorrerà a títol individual. En una atenció als mitjans des de Brussel·les aquesta setmana, Casado va explicar que aquest divendres l’equip jurídic del partit es reunirà per avaluar com argumentar la legitimació. De fet, aquí rau la mare dels ous, com legitimar-se en un procediment d’aquestes característiques en el que la llei és molt restrictiva i cal acreditar que són afectats del delictes pel que van ser condemnats. Fins i tot, Vox que va ser acusació popular en el judici del Procés va ser expulsat per Manuel Marchena del tràmit d’informació de l’indult al Tribunal Suprem.

La convicció de Casado respecte la seva legitimitat és força rocambolesca. En el seu cas individual, esgrimeix el darrer informe de la Guàrdia Civil que el situa com a presumpte objectiu dels membres dels CDR investigats a l’Audiència Nacional en l’operació Judes. Casado es refereix a un atestat “recopilatori” realitzat per la capitana al comandament del Servei d’Informació a Catalunya de l’institut armat el passat 12 de maig. Aquest informe recull una sèrie de cerques fetes a Google sobre líders polítics a través d’un dels telèfons mòbils confiscats a un dels 9 processats el 23 de setembre de 2019. És a dir, segons el líder del PP una cerca a Google en una instrucció de l’Audiència Nacional ja el legitima per recórrer l’indult.

Una recerca, a més, que no aporta cap dada concreta. La Guàrdia Civil la defineix com una “consulta realitzada el dia 18 de setembre de 2019, localitzada com evidència B-2-21, d’un mòbil marca ASUS model X008D” que va analitzar el Grupo de Informàtica Forense, sense cap més detall, més que el nom del subjecte de la cerca. en el mateix informe hi apareixen recerques inconcretes del l’excap de la Brigada Mòbil dels Mossos o de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Ara bé, els mateixos annexes no donen cap detall sobre quin tipus d’informació van extreure a través del buscador de Google de personatges públics. Fonts de la defensa dels presos polítics ara indultats apunten que aquest “no pot ser un argument ni de lluny per legitimar ser afectat per un indult i poder articular un recurs”. “Això és aprofitar que el Pisuerga pasa por Valladolid!”, ironitza el catedràtic de Dret Constitucional, Xavier Arbós.

L’única referència a Casado en l’informe de la Guàrdia Civil al·legat pel líder popular per recórrer els indults/QS

Qui no se n’ha estat de carregar contra l’anunci de Casado ha estat el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska. L’exjutge de l’Audiència Nacional creu que el líder popular “banalitza el terrorisme esgrimint l’informe de la Guàrdia Civil sobre els CDR com a argument perquè se’l consideri legitimat per recórrer els indults al Tribunal Suprem”. “Si us plau, siguem seriosos perquè aquest país té una memòria molt tràgica i molt trista sobre el que ha representat el terrorisme”, ha dit Marlaska aquest divendres en una compareixença en comissió al Congrés.

El titular d’Interior ha tret rellevància a les cerques a internet. “Jo he pogut posar el seu nom a Google i vostè el meu”, ha dit a un diputat, i ha insistit que si hi hagués “dades objectives que hi ha el mínim risc”, les forces de seguretat ho haurien comunicat a la persona afectada.

En canvi, Vox ja ha presentat el recurs, insistint en la seva legitimitat com a part afectada en haver format part del judici. El partit d’ultradreta han explicat que també han demanat mesures cautelars, però no han concretat si també sol·liciten cautelaríssimes ni el contingut de l’argumentació per defensar que tenen legitimació per presentar-lo. Segons fonts judicials, la sala contenciosa-administrativa podria admetre el recurs de Vox, a diferència del d’altres partits, perquè va ser part en el procés penal com a acusació, però altres posen en dubte aquesta possibilitat en el benentès que ni tan sols va poder ser part en la tramitació judicial de l’indult perquè la llei no ho preveu.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a juny 25, 2021 | 21:20
  Ricard juny 25, 2021 | 21:20
  Més xenofòbia dels castellans.
  • Icona del comentari de: gaf a juny 25, 2021 | 22:29
   gaf juny 25, 2021 | 22:29
   aquet tot ell es fum y fals ruc mes q ruc
 2. Icona del comentari de: Delfí Artós a juny 25, 2021 | 21:34
  Delfí Artós juny 25, 2021 | 21:34
  Què volen aquesta gent ? Una mostra més de la misèria de l'espanyolisme més carca i caspós. Què hi fem encara dins d'Espanya. Aquest individu és un miserable, agafar-se en un "informe / atestat" model Tacito, basat en una recerca a Google, a sobre atribuïts a unes persones que no tenen res a veure (?!) amb cap dels presoners polítics, denota el nivell i la malvolença d'aquesta miserable gent que diuen ens volen "espanyols".
 3. Icona del comentari de: gaf a juny 25, 2021 | 22:28
  gaf juny 25, 2021 | 22:28
  aquet tot ell es fum y fals ruc mes q ruc
 4. Icona del comentari de: Ramon a juny 25, 2021 | 22:59
  Ramon juny 25, 2021 | 22:59
  La immensa majoria dels espanyols està d'acord amb el PP, Vox i Colono's. La majoria dels votants socialistes també estan contra aquests indults de merda. Els nostres enemics no són ideològics sinó nacionals. Els nostre enemics són els espanyols.
 5. Icona del comentari de: Lluís Solé a juny 26, 2021 | 00:19
  Lluís Solé juny 26, 2021 | 00:19
  Aquest energumen és aquell que ha robat el títols d'avocat i els màsters, Oi? En fi, continua la púrria dins el PP.
  • Icona del comentari de: Ramon a juny 26, 2021 | 02:05
   Ramon juny 26, 2021 | 02:05
   Xorrades. Per mentides i trampes en els currículums, les esquerres. Tant a Espanya com aquí. I per golejada. El que passa és que la premsa d'aquí no ens en parla.
 6. Icona del comentari de: Xavier a juny 26, 2021 | 00:47
  Xavier juny 26, 2021 | 00:47
  Jo tambe vaig fer cerques a google del tal Cassadó. Volia saber de la seva brillant intel·ligència quan es va dir que va trigar un cap de setmana en treure’s un master i 6 mesos per fer mitja carrera de dret. Es normal que als CDR tambe els interessi una ment tan brillant.
 7. Icona del comentari de: Rufina, filla de represor franquista . a juny 26, 2021 | 02:00
  Rufina, filla de represor franquista . juny 26, 2021 | 02:00
  Fer-li cas a aquest imbècil es estar a la seva onda. Només els Ñordos són capaços de prerdre el temps d'aquesta manera .
 8. Icona del comentari de: Ferran a juny 26, 2021 | 07:30
  Ferran juny 26, 2021 | 07:30
  Es jodidamente tonto!!!!
 9. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a juny 26, 2021 | 08:08
  Vicenç Ramoneda juny 26, 2021 | 08:08
  Le Nouvel Observateur, una de les més prestigioses revistes franceses, ha denunciat la persecució que el Tribunal de Comptes fa contra l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell, a qui poden demanar 10 milions d'euros per la consulta del 9-N. La revista utilitza paraules molt dures contra la institució espanyola. "Situació kafkiana a Catalunya: atrapat en un embolic jurídic, un gran economista està amenaçat de ruïna", assenyala. L'actuació del Tribunal de Comptes s'hi constata com una anormalitat espanyola. "Economistes de tot el món es troben en situació de xoc: un dels seus, i no pas un dels més irrellevants, corre el risc d'acabar en la ruïna. Està atrapat en un embolic polític que va molt més enllà d'ell i que gairebé faria passar El judici de Kafka per un llibre infantil. El seu destí es decidirà a finals de mes, aquest dimarts 29 de juny. Mentrestant, la comunitat es mobilitza: universitats, bancs centrals, centenars d’economistes li donen suport, incloent-hi 33 premis Nobel (Angus Deaton, Esther Duflo, Paul Romer, Robert Shiller, Joseph Stiglitz, Robert Solow, Jean Tirole, etc.)", assenyala.
  • Icona del comentari de: Ricard a juny 26, 2021 | 09:55
   Ricard juny 26, 2021 | 09:55
   Aquesta denuncia sel.lectiva, segons gremis professionals, és força empipadora. Segons sembla es denuncia si es dels teus, i si no ignorància. Això diu molt de la visió reduccionista que molta gent té de la humanitat, i demostra la falta d'una cultura humanista entre massa "doctes".
 10. Icona del comentari de: miquel puigpelat a juny 26, 2021 | 09:10
  miquel puigpelat juny 26, 2021 | 09:10
  Està malalt. Molt malalt. Amb aquests tipus de mandataris, Espanya se'n va a n'orris.
 11. Icona del comentari de: Què va apendre Casado del master Harvard que va fer Aravaca-Madrit? a juny 26, 2021 | 10:35
  Què va apendre Casado del master Harvard que va fer Aravaca-Madrit? juny 26, 2021 | 10:35
  A fer busquedas a Google! 😂😂😂
 12. Icona del comentari de: David a juny 26, 2021 | 10:42
  David juny 26, 2021 | 10:42
  Això vol dir que, si veiéssim l'historial de visites del seu PC o mòbil sabríem a qui vol atacar ell?
 13. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a juny 26, 2021 | 12:42
  Vicenç Ramoneda juny 26, 2021 | 12:42
  La ganyota de Casado quan li pregunten pels indults d’Aznar a Terra Lliure: “Aquesta pregunta m’ofèn.” El líder del PP respon visiblement irat a un periodista que li havia preguntat si Aznar va enganyar els espanyols indultant a membres de Terra Lliure. https://twitter.com/ElHuffPost/status/1408083241031012354
 14. Icona del comentari de: Ramon a juny 26, 2021 | 13:04
  Ramon juny 26, 2021 | 13:04
  Hi ha molts independentistes que no toleren que els espanyols de dretes facin trampes amb llur currículum acadèmic però que en canvi se'ls en refot que ho facin els espanyols d'esquerres. O és que potser ni tan sols ho saben, que aquests ho fan incomparablement més i tot? I en tal cas, per què no ho saben? Per què se'ns amaga? Per què no ens han dit ni mitja paraula dels màsters falsos de la vicepresidenta de Podemos?
 15. Icona del comentari de: Joan+ a juny 26, 2021 | 13:12
  Joan+ juny 26, 2021 | 13:12
  A aquest FraCasado, que es mes curt que el temps que va passar fen el seu master, li fotra una hostia la seva amiga Ayuso que d'ell ja no s'en sentira parlar mes.
 16. Icona del comentari de: Un de pas a juny 26, 2021 | 13:17
  Un de pas juny 26, 2021 | 13:17
  Entre un Tortosa i la indignació... Ara ja he activat el esborrar l'historial, passwords i totes les cookies automàticament al tancar tots el meus navegadors. Marxem ja, que fa temps que perdem temps i quartos amb Ñ Salut i dues Repúbliques, aquí i a Ñ.

Nou comentari

Comparteix