La cimera pel referèndum d’aquest divendres a la tarda ha plantejat la preparació d’una campanya per tot l’Estat espanyol, i també a diversos països d’arreu del món, per exigir una consulta acordada amb Madrid. Fonts coneixedores del contingut de la cimera han explicat a El Món que la via pactada és la principal aposta de la reunió que se celebra des de les 17:45 al Parlament.

 

 La via pactada és, per ara, el que genera més simpatia i acords entre els partits i les entitats de la cimera, que crearà el Pacte Nacional pel Referèndum (PNR), l’òrgan que ha de substituir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El president del Govern, Carles Puigdemont, ha donat el tret de sortida de la cimera, i ha anunciat la voluntat de crear aquesta campanya estatal i internacional per demostrar que des de Catalunya es pretén trobar una via pactada.

Carles Puigdemont i Carme Forcadell encapçalen la cimera pel referèndum, el divendres 23 de desembre de 2016 al Parlament | Jordi Borràs

 

Del PNDD de Rigol al PNR d’Elena

 

El PNR el pilotarà Joan Ignasi Elena, exdirigent del PSC i líder d’Avancem, al costat de l’educador social Francesc de Dalmases, l’exdiputat d’ICV Francesc Pané, l’exconsellera d’Ensenyament Carme Gil (durant els mandats de Jordi Pujol), la qui va ser regidora exregidora de Ciutat Vella pel PSC Itziar González, l’exalcaldessa de Badalona Maite Arqué, l’exdiputada d’ERC Carme Porta, i l’exdiputat d’ICV Jaume Bosch.

 

D’altra banda, els assistents a la cimera han homenatjat el coordinador del PNDD, Joan Rigol, que en aquesta reunió cedeix el seu protagonisme al nou òrgan d’Elena.

 

L’avís de Colau

 

Tal i com ha pogut saber El Món, l’alcladessa de Barcelona, Ada Colau -present a la cimera-, ha avisat que el referèndum no pot ser un altre 9-N, i ha insistit que la consulta té aliats també fora de Catalunya, i ha posat com exemple l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. Així mateix, Colau ha demanat que no es tanquin terminis concrets, i que totes les propostes s’orientin perquè el referèndum tingui el reconeixement internacional suficient per donar-li validesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa