VÍDEO | Una associació policial defensa l’ús de foc real en els disturbis

El vídeo 'Plom als violents. Defensa la teva vida' explica als agents que poden utilitzar l'arma en "legítima defensa"

L’associació Una Policia para el S.XXI, que disposa de gairebé 20.000 seguidors a Twitter i 19.000 a Facebook, defensa en un vídeo penjat a les xarxes socials l’ús de foc real per part d’agents de les forces de seguretat per respondre a agressions violentes durant els disturbis. L’associació, que publica regularment vídeos a Youtube que rebota als seus perfils a les xarxes socials, va fer públic el 6 de març un vídeo de 47 minuts titulat Plom als violents. Defensa la teva vida en reacció als disturbis per Pablo Hasél i l’atac amb líquid inflamable a la Guàrdia Urbana a Barcelona. Al vídeo, recollit per l’ACN, un policia local i col·laborador de l’associació defensa que l’ús de la violència per part de la policia “no té per què ser proporcional” a l’atac, i explica a la càmera com fer ús de l’arma de foc sense patir conseqüències legals.

L’associació té penjats altres vídeos on, entre altres, defensa “la veritat” sobre el torturador ‘Billy el niño’, aposta per la cadena perpètua i vincula la immigració irregular a la delinqüència. També té penjada una entrevista amb la portaveu de Vox al Congrés, Macarena Olona.

El vídeo, que acumula més de 2.000 visualitzacions, es va fer públic després dels disturbis per l’empresonament de Pablo Hasél i acusa “els polítics” i “els mitjans de comunicació” d’encobrir “terroristes de carrer”. Critica que les acadèmies de policies i la por al “bonisme” de la societat han “atemorit” els agents fins al punt “que preferim ser agredits abans d’utilitzar l’arma de foc”. També critica Podem –a qui no cita directament- per estar “atiant” la violència al carrer.

El policia que protagonitza el vídeo, que s’identifica com a Fernando, assegura que els policies tenen el “dret legítim a no morir” en cas de disturbis, i sosté –citant al president de l’associació, Samuel Vázquez- que “la defensa no té per què ser proporcional”. “Per què hi ha d’haver proporcionalitat? Jo he d’exercir més violència i força que la que m’estan fent a mi”, diu.

En tot cas, explica que les “regles del joc” diuen que cal ser proporcional, però recorda que segons el Codi Penal i a jurisprudència del Tribunal Suprem es pot aplicar el precepte de “legítima defensa” i utilitzar armes de foc. Explica com aconseguir aquest eximent. Això és, segons l’autor del vídeo, en cas que el policia percebi una “intenció d’agressió imminent o flagrant”. “No n’hi ha prou que em pegui, marxi corrent i després li dispari, ha de ser una agressió imminent o flagrant”, adverteix.

A més, segons apunta, l’actuació ha d’estar emmarcada en la “proporcionalitat en la defensa”, però interpreta que “si no hi ha cap altre mitjà que l’arma de foc per defensar-se d’un atac”, l’agent “estaria emparat” per la legislació. Segons l’autor del vídeo, aquesta proporcionalitat que estableix el Tribunal Suprem suposa que “si amb dos trets l’amenaça cessa, el que m’estan dient és que no buidi el carregador”. En tot cas, l’autor del vídeo reclama als jutges que en cas d’ús reiterat de l’arma de foc tinguin en compte la “dificultat” dels mateixos agents de calibrar la proporcionalitat en aquesta “legítima defensa”.

Comentaris

  Algù dubte que franco es viu? 08/04/2021 8:25 am
  Dons nosaltres també tindrem dret a defensa activa, gasolina des de els balcons, i un misto, uns quants uniformats cremats vius, i demanaran uniformes de amiant, que es cancerigen,
  vendetta 08/04/2021 8:10 am
  els orangunyols son axi son las sevas costums
  Evarist 07/04/2021 10:36 pm
  Ara entenc pk ETA els maltractava
  Andeuza 07/04/2021 10:33 pm
  L'insoportable pudor del feixisme.
  JordiP 07/04/2021 9:03 pm
  Napoleó Bonaparte, quan era capità o similar, va haver de manar un destacament que havia de frenar els disturbis de Sant Roc, a París. Li van dir: "Vaig amb compte, no convé fer masses baixes per tal de no provocar la ira del poble insurrecte". El molt animal va fer alló de "primera fila, rodilla en tierra. Segunda fila, en pie. Carguen. Apunten. Fuego a discreción". Crec que va matar 300 o 400 parisencs. La manifa va dispersar-se instantàniament. L'endemà, quan el van esbroncar per fer tal matança, va dir: "Si mates 300 d'un sol cop, s'acaba la revolució. Si mates dos o tres avui, seràn dos o tres més demà. I així, en poques setmanes encara hauràs matat més de 300 i la cosa continuarà."
  JordiP 07/04/2021 8:56 pm
  La meva àvia deia que no hi pitjor delinqüent que el policia. És clar: va nàixeer el 1879 i va morir el 1965. Llarga vida i llarga experiència. L'experiència és la mare de la ciència.
  Això no és tot 07/04/2021 8:11 pm
  Jo tinc dret a no pagar impostos per mantenir gossos que em volen pegar un tret, que vagin a treballar com persones i deixen de fer de xulo putas.
   pere de manlleu 07/04/2021 8:15 pm
   Fer de xulo putes..... perfecta definició.OK
  Pep 07/04/2021 5:52 pm
  Aquesta xusma no te dret ni ha obrir la boca.
  RAMON A 07/04/2021 5:48 pm
  Deu ser per si els ataquen amb Fairy

Nou comentari