Un xat de militars en actiu defensa els companys retirats que somiaven en afusellaments

L'integren oficials i suboficials que creuen que "és el sentiment de molts"

Aquest dimecres s’ha posat al descobert l’existència d’un nou grup de WhatsApp afí a l’ideari d’extrema dreta format per militars en actiu que defensen els companys retirats que parlaven d’afusellar “26 milions de fills de puta“. El grup, integrat per oficials i suboficials de la IX Promoció d’Artilleria, intercanvia missatges d’extremadreta i crítiques a l’executiu de coalició, a més de mostres de suport als militars retirats perquè “és el sentiment de molts”. La informació publicada a Público.es posa en qüestió les explicacions que la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha fet en resposta a les cartes i al contingut del xat de militars retirats, així com al vídeo dels militars en actiu fent la salutació feixista a un quarter militar.

Segons la ministra aquest tipus de comportaments o d’ideologia no tenen res a veure amb la naturalesa de les Forces Armades espanyoles, que “estan en el marc de la Constitució“. “No acceptaré que per perjudicis d’alguns es qüestioni els 120.000 homes i dones de l’Exèrcit”, va dir el 16 de desembre en resposta a una pregunta del diputat del PNB Joseba Andoni Agirretxea.

Al nou xat de militars en actiu destapat per Público.es alguns dels missatges acusen de “traïdor” qui va donar a conèixer l’existència del grup de whatsapp de militars retirats, i ataquen directament l’executiu espanyol. “Aquesta gentussa que retorça les lleis a la seva voluntat per veure si de pas acaben amb la nació i el Rei”, apunten, “i s’atreveixen a atacar un grup de xat quan no saben que és el sentiment de molts”.

Els integrants del xat fins i tot adverteixen que davant els “atacs” del vicepresident segon, Pablo Iglesias, a la monarquia, “qualsevol dia es trobaran amb la mà oberta“, alhora que alternen aquestes manifestacions amb altres on mostren preocupació per si seguiran cobrant els trienis i amb icones que mostren la salutació feixista.

Nou comentari