El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un tricorni, una esquella o un bingo rus: la família reial espanyola va rebre 246 regals el 2020
  • CA

La família reial espanyola va rebre el 2020 un total de 246 regals en el marc dels actes oficials, els viatges i les activitats agendades pel rei, la reina, la Princesa d’Astúries, la infanta Leonor i la Reina Sofia. Entre aquests destaquen un tricorni, un casc de fórmula 1 de Fernando Alonso, una brúixola commemorativa de l’Holocaust o una esquella. La major part dels regals, un total de 89, van ser realitzats al rei Felip VI, entre ells hi ha multitud de llibres, un tricorni de la guàrdia civil en una urna, amb motiu de la seva visita al Centre d’Operacions de la Guàrdia Civil a la Direcció General; una bandera emmarcada; una maqueta del Palau de la Magdalena; un pin de Confemetal; un gravat en fusta d’estil japonès, de l’ambaixador de Japó o multitud de corbates.

Entre els llibres n’hi ha un sobre el dirigent del PP assassinat per ETA, Gregorio Ordóñez i un altre volum personalitzat sobre l’Holocaust “Remembering the Holocaust fighting Antisemitism”, juntament amb una brúixola commemorativa i amb dedicatòria.

A això s’hi afegeixen un casc de Fórmula 1 de Fernando Alonso, que li va ser lliurat pel conseller delegat de Grup Renault, Luca de Meo; una escultura d’una olivera; una maqueta de la Caravel·la Santa Maria; una figura decorativa de Buda; un rellotge de paret; mascaretes reutilitzables; 1 sivella en caixa de fusta; un set de mati; un plat de porcellana que li va regalar el president de França Emanuel Macron o uns bessons de l’OTAN.

Els jugadors de el Reial Madrid de bàsquet el van obsequiar amb una rèplica del trofeu i dues pilotes, un d’ells amb les signatures de tots els jugadors. El Reial Institut Elcano li va regalar un globus terraqüi; la Fundació Ortega i Gasset, un llibre electrònic amb les obres de el filòsof i el Congrés dels Diputats, una campaneta en plata com a obsequi nadalenc.

La Reina Letizia va rebre 61 obsequis, entre els quals hi ha també nombrosos llibres, alguns de cuina, tot i que també destaca el llibre de Fortunata i Jacinta que li va lliurar l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida.

També hi ha mocadors, pintures, un pashmina, flors de sabó, polseres, collarets, samarretes, ventalls, l’anell de pagesa de l’ajuntament de Sant Antoni de Portmany, o sis màscares que li va lliurar l’Associació per a la Prevenció, Reinserció i Atenció a la dona prostituta.

En un viatge humanitari que va realitzar a Hondures, la reina va rebre com obsequi quatre bosses i dos barrets i de l’ambaixador de Rússia, una caixa de Palekh –un joc de bingo rus–, amb motiu del seu aniversari.

Els reis han rebut també conjuntament uns altres 70 obsequis, entre ells una esquella, que els va ser lliurada pels ramaders que van participar en l’exhibició de races bovines a Astúries; CD de música; llibres; quadres; una caixa amb ornaments nadalencs de l’ambaixadora de Polònia; diversos llibres sobre Cristòfor Colom i un comandament a distància que els va regalar Atresmedia.

La reina espanyola, juntament amb la Princesa Leonor i la infanta Sofia van rebre 14 regals, entre ells, tres jocs d’arrecades de Cabildo Cardenalici de Santiago de Compostel·la; una bossa i dues motxilles de l’ajuntament de Petra i una cistella amb unes estovalles i davantals de tela.

Per la seva banda, la Princesa Leonor ha rebut dos llibres, un d’ells va ser el Quixot i, juntament amb la seva germana, van tenir uns altres nou obsequis, entre els quals destaca el llibre “Les aventures de la primera volta a el món”, que els va lliurar l’Ajuntament de Sant Lluc de Barrameda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a maig 27, 2021 | 18:09
    Català maig 27, 2021 | 18:09
    I perquè no un revólver rus per a que hi jugueu a la ruleta russa?.
  2. Icona del comentari de: Català a maig 27, 2021 | 18:09
    Català maig 27, 2021 | 18:09
    I perquè no un revólver rus per a que hi jugueu a la ruleta russa?.
  3. Icona del comentari de: Ferran a maig 27, 2021 | 18:36
    Ferran maig 27, 2021 | 18:36
    Lo mejor es la gorra de tres cuernos....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa