Un sindicat policial estudia accions legals contra els polítics que criminalitzen els Mossos

El SPC avisa que veu "deixadesa de funcions" en els governants

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) no està per més romanços. Si ahir interposava una querella contra els autors de la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana per, entre d’altres, un delicte de temptativa d’homicidi, avui han anunciat que sospesen noves accions. En concret, el portaveu del SPC, David Miquel, en declaracions a A3, ha apuntat que estudien accions legals contra els polítics a qui els “ha tremolat el pols” davant l’actuació policial o fins i tot, els que han “criminalitzat” el col·lectiu.

“Aquells que han tingut complex, a qui els ha tremolat el pols davant les actuacions policials, fins i tot alguns que han tingut el valor de criminalitzar-nos, han de saber que els nostres serveis jurídics estan expectants o vigilants per constatar si hi ha una deixadesa de funcions”, ha advertit Miquel. Un avís a navegants als responsables polítics que poden rebre una querella per aquest menyspreu a l’activitat del cos.

Per altra banda, Miquel, en declaracions a El Món, recorda que sembla que a les negociacions de Govern es pacti per tal que “no es persegueixin als violents de les manifestacions”. Una situació establerta per llei i que, segons el sindicalista, vulnera de ple la legalitat de la funció pública dels Mossos. En tot cas, ha emès un altra avís a l’administració, que els seus serveis jurídics s’encarregaran de defensar que als agressors dels policies rebin la màxima pena possible. “No es pot parlar de dissoldre la BRIMO i l’ARRO, que són la darrera frontera”, indica Miquel que posa el crit al cel de l’ús polític que es fa del cos de Mossos.

Nou comentari