El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un sindicat policial demana a Torrent que retiri la subvenció als partits si no condemnen la violència
  • CA

Contundència. El Sindicat de Policies de Catalunya i Sindicat d’Agents de la Policia local han remès una carta al president del Parlament, Roger Torrent, per tal de fer-li arribar el “profund malestar i preocupació” de la policia de Catalunya. Una situació arran del debat polític al que s’ha sotmès els Mossos arran dels aldarulls viscuts per les protestes per l’engarjolament de Pablo Hasèl. La carta, a la que ha tingut accés El Món, el sindicat arriba a reclamar a Torrent que es retiri el finançament als partits o entitats que no condemnin la violència. Una aplicació sui generis dels objectius que té, per exemple, la llei de Partits.

La missiva, de dos folis, i signada pels secretaris generals dels sindicats, exigeixen que “s’iniciïn els passos escaients perquè les entitats, associacions i partits polítics que no condemnin de manera clara aquest tipus de violència siguin exclosos de les subvencions que van rebent així com de qualsevol mena d’ajuts econòmics de caràcter públic”. Pel sindicat, és una mesura justificada perquè ha “quedat palès que aquests diners públics han servit, com a mínim en part, per atacar la mateixa societat que els ha lliurat”.

El text denuncia la “passivitat, quan no complaença, per part dels polítics catalans” davant la “violència mai vista avui dia contra els homes i les dones de la policia de Catalunya”. “Hi ha formacions polítiques”, insisteix la carta, “ que no solament han esquivat condemnar de manera explícita aquests actes violents, n’hi ha fins i tot que tenen apèndixs que poden arribar a recolzar”.

“En un país democràtic del segle XXI”, continua la carta, “tots els partits polítics i entitats haurien de condemnar aquesta mena d’actes vandàlics, i cap d’aquests partits polítics i/o entitats els haurien d’encoratjar o donar suport”. “I qui no ho faci, no hauria de tenir-hi cabuda”, sentencia recordant la música que per exemple estableix la llei de partits polítics que preveu il·legalitzar formacions que no condemnin la violència.

Així mateix, la missiva també exigeix que des del Parlament “s’insti al Govern a perseguir legalment a les persones que participin en actes violents a les nostres ciutats”. En aquest sentit, reclamen que aquests siguin els que “abonin el cost dels danys i desperfectes a les coses i a les lesions a les persones, i no els ciutadans i ciutadanes a través dels seus impostos”. El sindicat també adverteix que “posaran en coneixement de les instàncies europees” les mancances que pateix la policia de Catalunya.

Una de les peticions de la carta és que “en la primera sessió del Ple del Parlament, com a màxima expressió democràtica del país, es proposi una condemna unànime i explícita la violència extrema que ha patit la societat catalana en general i els policies de Catalunya en especial aquests darrers dies”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 03, 2021 | 20:15
    Ricard març 03, 2021 | 20:15
    La violència del 1 d'octubre?
  2. Icona del comentari de: Joanb a març 03, 2021 | 21:20
    Joanb març 03, 2021 | 21:20
    Als policies que coaccionen els representants polítics de la nació catalana els haurien d’expulsar del cos. Violència contra el poble que els paga el sou és la que practiquen ellsi els seus col·legues de la pn i la gc. Ni oblit ni perdó per les agressions que vam patir el primer d’octubre. Els haurien de fer pagar tots els bens públics que van destrossar a les ordres del borbó. Violència la d’Intxaurrondo, els assassinats de Lasa, Zabala, Zabalza i molts altres. Per aquestcamí, els Mossos acabaran perdent la poca dignitat que els queda.
  3. Icona del comentari de: BondiaCatalunya a març 03, 2021 | 22:19
    BondiaCatalunya març 03, 2021 | 22:19
    Pregunta: han enviat mai cap carta, aquests sindicats, en relació a tots els ulls que han buidat en els últims anys?
  4. Icona del comentari de: Sindicalista a març 03, 2021 | 22:56
    Sindicalista març 03, 2021 | 22:56
    Fastic de mossos que tenim, s'han tret la careta, son majoritariament fexistes d'exttrema dreta.
  5. Icona del comentari de: Angels Bosch Campreciós a març 09, 2021 | 23:26
    Angels Bosch Campreciós març 09, 2021 | 23:26
    I qui són aquests 3325 afiliats que forcen al Parlament?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa