Un sindicat de Mossos assenyala el Govern per "encoratjar" els CDR

USPAC presenta un escrit on augura que els comandaments no assumiran responsabilitats i ho hauran de fer els agents

 

El sindicat policial USPAC ha presentat un escrit a la Fiscalia de Catalunya on es queixa que els agents "no tenen la culpa" que des del Govern "s'encoratgi determinats grups de persones a 'apretar' contra els interessos dels ciutadans i fins i tot contra la integritat física dels propis funcionaris del cos de Mossos". Denuncia que els agents són l'última "baula" de la cadena, "els més vulnerables", i lamenta que els seus superiors els estan fent fer minutes policials "només amb la finalitat d'exculpar la cúpula policial i sobretot els dirigents polítics, que utilitzen el cos per interessos partidistes". També augura que els comandaments no assumiran responsabilitats, i que ho hauran de fer els agents "de carrer", que poden acabar investigats com va passar amb els fets de l'1-O.

 

Fiscalia ha obert diligències per investigar per què els Mossos no van "dissuadir" els CDR en el tall de l'AP7 i en l'aixecament de barreres de diversos peatges el cap de setmana. USPAC ha presentat un escrit d'al·legacions on recorda que el cos de Mossos està sotmès al principi estricte i absolut de jerarquia.

 

A més, explica que, com a conseqüència de la investigació de Fiscalia, ara els comandaments estan demanant als agents que facin minutes policials. "Es veuen novament immersos en diligències penals per part dels seus superiors, obligant-los a realitzar minutes policials amb valor de documental-testifical", remarca el sindicat, que afegeix que això vulnera els seus drets fonamentals.

 

 

"No és la primera vegada que els agents de carrer es veuen embolicats en aquest tipus de diligències, que després poden acabar en un procediment penal com a investigats, tal com va passar amb l'1-O", subratlla USPAC, que lamenta que els comandaments policials "continuaran sense assumir cap responsabilitat, sense defensar les actuacions dels agents que segueixen les seves ordres, i limitant-se a derivar la responsabilitat en l'actuació individual de cadascun d'ells".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?