Un jutge grec, nou president del Tribunal Europeu de Drets Humans

Linos-Alexandre Sicilianos substituirà l'italià Guido Raimondi al capdavant d'aquesta instància judicial amb seu a Estrasburg

 

 

 

El jutge grec Linos-Alexandre Sicilianos ha sigut escollit com a nou president del Tribunal Europeu de Drets Humans. Aquesta instància judicial amb seu a Estrasburg ha triat aquest dilluns el que era fins ara el seu vicepresident per substituir l'italià Guido Raimondi al capdavant de la institució a partir del 5 de maig del 2019.

 

 

El magistrat de 58 anys nascut a Atenes va arribar al TDEH el 2011 després d'una extensa carrera judicial i acadèmica en l'àmbit dels drets humans i del dret internacional. Abans d'entrar al tribunal d'Estasburg, va formar part de la Xarxa de la Unió Europea d'experts independents en l'àmbit dels drets fonamentals i de la Junta Executiva de l'Agència de Drets Fonamentals de la UE. Sicilianos serà president del TEDH per a un període de tres anys durant el qual presidirà les seves reunions plenàries i de la gran sala on es jutgen els casos més complexos.

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?