Un informe intern del Suprem qüestiona el decret del govern espanyol sobre la fi de l’estat d’alarma

La sala tercera remarca que es tracta d'una anàlisi "provisional i no vinculant que no anticipa la postura del tribunal"

Un informe del gabinet tècnic de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem qüestiona el decret del govern espanyol que dona a l’alt tribunal l’última paraula sobre les restriccions que decideixin les autonomies després de l’estat d’alarma. L’escrit apunta a un problema de “possible insuficiència o inadequació” del rang de la norma usada per regular una qüestió que incideix en drets fonamentals. També mostra dubtes sobre la “constitucionalitat” de la posició en què se situa els tribunals, que esdevenen “copartícips executius en el procés d’adopció de mesures administratives”. En un comunicat posterior a la publicació de l’informe a diversos mitjans, la sala tercera remarca que és un “informe intern, provisional i no vinculant que no anticipa la postura del tribunal”. “És un punt de partida per a l’estudi per part dels magistrats del nou recurs de cassació i dels problemes que la seva aplicació pugui plantejar”, afirma el comunicat, que remarca que els magistrats “podran incorporar les modificacions que estimin pertinents”.

El decret del govern espanyol, aprovat al Consell de Ministres de dimarts, habilita les autonomies a recórrer al Suprem en cas que els tribunals autonòmics tombin les restriccions que apliquin a partir del 9 de maig. Així doncs, el Suprem tindrà l’última paraula i unificarà doctrina.

Comentaris

    DUI 06/05/2021 7:05 pm
    Dui

Nou comentari