Un home n’increpa un altre al Metropolitan Museum de Nova York perquè duia un llaç groc

L'agressor es va dirigir a la víctima en castellà i el personal de la sala va quedar desconcertat

 

Bernat Villaronga, un veí de Pineda de Mar que està de vacances als Estats Units amb la seva dona, va ser increpat dilluns per un altre home mentre passejava per la secció d’art egipci del Metropolitan Museum of Art de Nova York. L’home va ser escridassat perquè portava una samarreta amb l’estelada i un llaç groc en solidaritat amb els presos polítics catalans, ha explicat a ‘El Món’, el fill del matrimoni català, Pau Villaronga.

 

L’home el va increpar en castellà i quan Villaronga s’hi va adreçar en anglès va poder constatar que l’agressor no el parlava. “Amb signes el convido a acompanyar-me cap on és la vigilant de la sala”, explica Villaronga en un missatge enviat a ‘El Món’. “L’home desconcertat intenta abraonar-se cap a mi —continua—, moment en què s’apropa la vigilant que he sol·licitat preguntant si em pot ajudar”.

Villaronga explica que en aquell moment “el senyor en qüestió posa el fre de mà i apareix una senyora, que és la seva dona, agafa el marit pel braç i li diu ‘déjalo, que aun tendrás problemas'”.  Aleshores l’home “retrocedeix, com si fos un torero, es treu el mòbil i enrabiat em fa fotos com si fos policia o em volgués intimidar”. La picabaralla no va anar a més davant la mirada de desconcert de la vigilant del museu.

 

El fill de la parella catalana ha assenyalat que aquesta no és la primera ocasió que el seu pare és increpat per dur el llaç groc, però sempre li havia passat a casa. Als Estats Units aquest ha estat l’únic incident negatiu que s’ha trobat, mentre que hi ha hagut persones que se li han acostat per comentar-li que coneixen el símbol i en volien obtenir més informació.

Nou comentari