El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un home denuncia l’agressió d’un grup d’unionistes que enganxava esvàstiques a Mataró
  • CA

 

Un home va ser agredit la matinada de divendres al centre de Mataró per un grup de persones amb la cara tapada que es dedicaven a enganxar adhesius amb lemes unionistes i esvàstiques al mobiliari públic. L’home, de nom Josep, ha explicat en declaracions a ‘El Món’ que tornava d’un sopar amb la parella quan es van adonar de la presència del grup —d’unes vuit persones—. En acostar-se a veure el que estaven enganxant van comprovar que es tractava d’esvàstiques sobre l’estelada i frases com “La República no existeix, idiota”, expressió que s’ha convertit en lema unionista després que la pronunciés un mosso el 21-D a un agent rural quan es manifestava contra el consell de ministres a Barcelona.

 

En veure l’esvàstica, l’home va decidir arrencar l’adhesiu, una reacció que va fer que el grup amb les cares tapades s’aplegués al voltant seu per recriminar-li el que havia fet. L’home va seguir caminant fins a casa seva. El grup el va seguir i una noia amb la cara destapada va començar a fotografiar-lo, de manera que ell també va decidir fer el mateix i va treure el mòbil. Després d’una estira-i-arronsa, l’home sosté que va rebre una empenta, que el van fer caure i en aquell moment li van arrabassar el telèfon. En Josep ha explicat que ja ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra contra l’agressió i el robatori del telèfon.

 

A la denúncia ha fet constar que va arrencar l’adhesiu perquè hi havia simbologia nazi. En un primer moment, l’agent donava a entendre que els fets s’havien produït per “diferències ideològiques”. L’home ha explicat va fer canviar l’informe perquè assegura que la seva reacció es deu al fet que la simbologia que hi havia als cartells era nazi i que si, en canvi, hi hagués vist “banderes d’Espanya, símbols del PP o de Cs” no hauria actuat del mateixa manera perquè “són democràtics, t’agradin més o menys”.

 

Alguns usuaris de Twitter han enviat missatges a les xarxes sobre la presència d’aquest grup al centre de Mataró.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa