Un grup de militars denuncia la presència de feixisme a l’Exèrcit davant la “indiferència” de La Moncloa

Ciutadans d'Uniforme recorda que hi ha oficials amb discursos d'extrema dreta i homenatges explícits al franquisme

Ciutadans d’Uniforme. És el grup de Telegram anònim que ha posat al descobert en els últims anys nombrosos casos d’apologia del feixisme a les Forces Armades espanyoles, entre altres la presència d’un grup neonazi format per oficials i suboficials en actiu denominat ‘Lo Nuestro’, amb seu a Murcia. En una entrevista concedida a l’ACN els seus portaveus denuncien que l’extremadreta està “normalitzada” als quarters davant la “total indiferència” del govern de Pedro Sánchez. “En qualsevol país democràtic com Alemanya o França l’existència d’aquests grups força la dissolució d’unitats senceres per resoldre el problema, o com a mínim l’anunci de mesures contundents. A Espanya, amb un govern que es diu progressista, hi ha una total indiferència”.

El grup, que es defineix a si mateix com “una organització de militars demòcrates“, recull denúncies de membres de l’Exèrcit en actiu. “El nostre objectiu és contribuir a la democratització plena de les Forces Armades”, i “per això ens constituïm com a canal directe entre els quarters i la societat mostrant el que passa al seu interior a través d’una àmplia xarxa d’informants”.

Segons apunten, l’extrema dreta “no és una anomalia a les Forces Armades“. “Està socialment normalitzada, i això és possible perquè l’1% radicalitzat, que són coronels i generals, són els que estan estratègicament situats als llocs de poder per evitar que els valors democràtics arrelin a les Forces Armades”. “L’autèntic problema és que la Transició no va arribar a l’Exèrcit perquè realment mai va fer falta. No es van veure obligats a camuflar-se com va passar amb el franquisme a la societat civil”.

Denúncia sobre Talarn

Fa dues setmanes el grup va rebre una denúncia anònima sobre discursos feixistes per part dels professors de l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, que “es dediquen a fer apologia de l’extrema dreta en comptes de dedicar-se a instruir”. Segons la denúncia, parlaven “d’apallissar MENA, bombardejar pasteres”, a fer apologia del franquisme i a criticar Podem.

Un portaveu del grup assegura que hi ha “referències explícites al franquisme a les unitats”. “Una de les més palmàries és que al Terç Gran Capità de la Legió existeixi la I Bandera Comandant Franco”. “No creiem que a Alemanya existeixi algun tipus d’unitat dedicada a Hitler, ni a Itàlia dedicada a Mussolini”, però és “una mostra de l’anormalitat democràtica que existeix a Espanya”.

Denúncies i sancions

Una tasca que els comporta problemes. La setmana passada diversos oficials i membres de les Forces Armades van anunciar denuncies contra el grup per delictes d’injúries. Principalment per part de l’associació militar Tercios Viejos Españoles, que ha llançat una campanya per portar els responsables del grup als tribunals militars.

A més, segons asseguren des de Ciutadans d’Uniforme, “tenim constància que els organismes d’intel·ligència ens segueixen de prop. Està clar que si la nostra organització no fos anònima fa molt que ens haguessin purgat com van fer amb el tinent Gonzalo Segura (expulsat després de denunciar situacions il·legals a l’Exèrcit) o el caporal Marco Antonio Santos (sancionat per haver signat un manifest antifranquista)”.

“Total indiferència” del govern progressista

El grup assegura que se sent “abandonat” per la classe política. “De la dreta no esperem res, està al seu ADN encobrir el feixisme dins de les Forces Armades”, i “del PSOE el que hem obtingut és una total indiferència a l’hora de fer qualsevol reforma que ajudi a democratitzar les Forces Armades per fer-les simplement controlables per part de la societat civil i que deixin de ser un Estat dins de l’Estat”.

En aquest sentit asseguren que Podem manté un perfil baix fruit de la seva presència al govern espanyol. “Erròniament pensen que Defensa no és una qüestió prioritària i centren la seva atenció en qüestions on tradicionalment l’esquerra se sent més còmode”.

Amb tot, asseguren que la societat “ha de comprendre que perquè tinguem un país autènticament democràtic les Forces Armades han de deixar de ser una amenaça per al lliure debat polític i no donar ‘avisos’ a catalans i bascos quan es plantegen segons quines qüestions”. L’Exèrcit –afegeixen- com qualsevol altre element de l’Administració, ha de ser plenament sotmès i intervingut pel poder civil”.

Robles “es limita a fer de negacionista d’una realitat evident”

La crítica a la indiferència del govern espanyol se centra sobre la ministra de Defensa, Margarita Robles, que “es comporta com la portaveu del generalat”. “Es limita a fer de negacionista d’una realitat evident”, apunten. “Els coronels i generals són l’1% de les Forces Armades, i casualment molts d’ells han aconseguit coordinar-se per signar un manifest franquista juntament amb altres oficials. La ministra no veu un problema de fons i es limita a dir que aquests senyors ja són civils, en comptes de preocupar-se pel nombre important d’oficials que són feixistes, de les xarxes de coordinació informals que tenen per fer accions d’aquest tipus, o la influència que han tingut o tenen dins de les Forces Armades”. Robles, conclouen “s’ha limitat a tirar terra sobre la qüestió perquè no li interessa obrir la capsa dels trons”.

Comentaris

  2021 06/04/2021 10:12 am
  Va ser el PSOE que ens va fer creure que Narcís Serra havia modernitzat l'exèrcit espanyol i ara segueix sent el PSOE qui diu que són "casos puntuals" El mateix PSOE del GAL, de les portes giratòries, dels tripijocs amb els ERE andalusos, dels ex-barons que es passegen pel món amb iots de luxe...i tenen la poca vergonya de dir que són d'esquerres!! I els d'ERC, que fa dècades que diuen que volen la independència de Catalunya (però que fins que no s'hi van afegir d'altres partits no havien fet ni un sol pas en aquesta direcció) ara donen suport a aquesta colla de lladres desvergonyits, juntament amb els podemites i guanyemites. Tots veuen l'ocasió de sucar en aquesta gran estafa que en diuen Espanya, bona part de la qual mantenim els catalans. Només ens faltava la CUP enredant amb si són d'esquerres o de dretes, perquè es veu que no han entès que Espanya és un negoci. Ni ideologies ni osties. Un negoci regentat per mafiosos. No es pot pactar amb la màfia! O marxem o paguem la "quota" que exigeixin a cada moment a canvi de que no ens cremin el local. O per què creieu que permeten militars i policies feixistes disposats a disparar a matar "si cal"? No és que sigueu crèduls, això ja és propi d'idiotes.
  Perro Chánches 06/04/2021 3:41 am
  A ver gilis ¿ Aún no os enterasteis de que en el estado canalla de ejPPaña , " la izquierda " no existe ? ¡ En ejPPaña sólo hay fascistas y burros ! Los que mandan y los que obedecen ( a gusto , claro! ).
   Erc les putes del Sanchez de Franco.155 06/04/2021 7:46 am
   Junqueras , ferrovial i franquisme Sanchez, i no sap ni plegar. JUNQUERAS YO SIGO, quin miserable pocavergonya espanyol
  Ramon 05/04/2021 5:44 pm
  Si el relat sobre la guerra del 36 i el franquisme és el del Frente Popular, és inevitable que revisquin i desacomplexin un sectarisme històric simètric. A aquest pas els espanyols tornaran a tirar-se els morts de 90 anys enrere al cap els uns als altres. I això si no acaben causant-se de nous. Nosaltres, els catalans, hauríem de defugir tots dos relats. Per mentida? No. Per espanyols. Mentida també n'hauria de ser el nostre relat. Perquè tots els relats històrics són mentida sempre. Tots els relats històrics falsegen els fets. Però la falsegen per interès propi. No per interès d'altri. ERC és una calamitat nacional per Catalunya. Ho ha set sempre, de fet.
  34
  24
  Respon
  L'OBSERVADOR ASTORAT 05/04/2021 5:38 pm
  Només els paisos amb "DEMOCRÀCIA PLENA". tenen i necessiten un exèrcit "PLENAMENT DEMOCRÀTIC". / No sé si si queda clar l'assumpe !!!!!!
  Juli 05/04/2021 5:31 pm
  Junquerasque esperes a cesar al franquista Sanchez ? ERC ES PSOE, FRANQUISME PUR I DUR. Excrements de franco
  108
  74
  Respon
  Esquerres de Franco, psoecialime de franquistes del Gal.Maragal 05/04/2021 5:28 pm
  Robles Heil Franco, pur gal, ha convertit l'exercit en un niu de franquistes i feixistes borbonics amb la col.laboracio de junqueras.boys. esquerres borboniques. Purgues i neteja de politics neo.franquistes d'esquerra, ja!!!
  61
  45
  Respon
   Lluis C 06/04/2021 9:56 am
   "ha convertit"...no. Ho han sigut sempre...
  RAMON A 05/04/2021 4:56 pm
  Els homes pasen pero les ideologies romanen i contaminen
  Ramon 05/04/2021 4:35 pm
  El relat històric del PSOE post 11-M, i ja no diguem el relat de pudents i ERC, només duu a què els responguin amb un relat desacomplexadament contrari. Tots dos relats falsegen la realitat però el que més ens hauria de preocupar és que tots dos relats són espanyols. Haver d'escollir entre la mentida de la Memòria Històrica sociato-pudent i la mentida de la rèplica filofranquista és caure en aquella burrada del català que es vantava d'escoltar El Larguero i no Supergarcía.
  104
  44
  Respon
  ciutadà 05/04/2021 3:59 pm
  Indiferencia o canguelo?.
  Alma 05/04/2021 3:53 pm
  La inacción del Gobierno de Sánchez ante la ultraderecha española, lo convierte en colaborador.
  Pues eso 05/04/2021 3:48 pm
  Y EUROPA? No saben no contestan. Saben que en Madrid hay fascismo en la elites de las instituciones, y de rebote dentro del Parlamento Europeo
  Ramon 05/04/2021 3:32 pm
  Oh, és que estava cantat. La dita "Memòria Històrica" de Zapateros, pudents i ERC no podia sinó desvetllar i desacomplexar el relat espanyol contrari. Un relat que acabarà sent tan sectari i mentider com l'anterior. Nosaltres hauríem de defugir tant un relat, com l'altre. La Història és una fabricació però cal que sigui una fabricació pròpia i de consens.
  51
  38
  Respon
  Ricard 05/04/2021 2:37 pm
  Sembla que a l'exèrcit castellà hi ha gent que pensa una mica, encara que no fins al punt de denunciar les agressions castellanistes a catalans honrats. És una llàstima que no demostrin conviccions democràtiques.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 05/04/2021 2:30 pm
  Público 02/01/2021: Margarita Robles asegura que las actuaciones fascistas en el Ejército son "mínimas y puntuales". "Y por actuaciones puntuales, individuales, no voy a admitir que se saquen conclusiones generales porque el compromiso de las Fuerzas Armadas con la Constitución es pleno e inequívoco",
   PSOE DE FRANCO, HEIL!!!!! 05/04/2021 5:33 pm
   Rufian Heil Sanchez!!!! Feixisme d'esquerres, quin goig.
   59
   52
   Respon
  LlunyDeCat 05/04/2021 2:28 pm
  El problema no rau pas a les Forces Armades dels Espanyols. És impossible que els militars Espanyols esdevinguin demòcrates. Que els militars de la GC esdevinguin demòcrates. Per què ? Doncs perquè totes aquestes institucions es nodreixen d'Espanyols i els Espanyols MAI tindran l'esperit democràtic dels països civilitzats. Tota la societat espanyola és corcada des de fa segles. No té pas esperança de canvi. Només un cataclisme. Us posaré un altre exemple amb un altre país igual de corrupte i podrit que Espanya: el Brasil. Molts brasilers fa anys que volen un Règim militar per netejar de lladres (95%) tota la classe política. No és pas un acudit. Molts Brasilers et diuen que un Règim de dictadura militar faria neteja. Què obliden o obvien aquests brasilers ? Doncs que per molta disciplina que un Règim així vulgui imposar als ciutadans, si aquests són deshonestos al 90%, la situació no canviarà pas. Si Espanyols i Brasilers són majoritàriament gent deshonesta, sense paraula i lladre de mena, cap tipus de règim polític podrà canviar això. Així, doncs, els Catalans varen caure sota la dominació d'una Nació corrupta i violenta. Només cal veure l'Amèrica Llatina, llur herència.
   Una 06/04/2021 12:37 am
   La desgràcia és el catolicisme. L'abstracció que ho justifica tot. Hi ha massa catalans encegats per aquesta secta, per això no som lliures.

Nou comentari