El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Un CDR no té res a veure amb ETA, és política”, Pastrana, talp de la Guàrdia civil a la banda
  • CA

 

 

No s’assembla ni en el blanc dels ulls, el que passa a Catalunya és política”. Amb aquesta contundència respon l’exsubtinent de la Guàrdia Civil i infiltrat a ETA, Manuel Pastrana, a la pregunta de si els CDR es poden comparar a la banda en una entrevista al programa Preguntes Freqüents emès dissabte a la nit. Pastrana també insisteix que el cop d’Estat del 23F “no té res a veure” amb el procés que català que defineix “com a polític” i que “s’arregla asseguts en una taula”. 

 

Pastrana assegura en l’entrevista que no se’n penedeix de res del que ha fet i es vanta de la guerra contra ETA. “Els GAL eren mercenaris i ja funcionaven abans que arribés Felipe González”, va puntualitzar. En aquest sentit, va admetre tortures als presos d’ETA tot i que “se’ls tractava força bé”. “Eren una mica tous, només que els toquessis una mica, ja cantaven”, va detallar respecte els detinguts sospitosos de pertànyer a ETA. Pastrana va evitar parlar de casos com Lasa i Zabala però sí que va detallar la contractació de mercenaris. 

 

Per altra banda, l’exsubtinent també va narrar la seva participació en el cop d’Estat del 23F i va recordar que segons la seva “percepció” i pel que li va dir Tejero, la Casa Reial estava rere l’entramat de l’aixecament per “afiançar” el monarca. 

 

 

 

hvhgk

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa