El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un ampli dispositiu dels Mossos espera els presos polítics a Lledoners
  • CA

 

 

Aquest matí, els accessos a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) s’han convertit en una autèntica frontera. A l’espera de l’arribada dels consellers Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn, els Mossos han desplegat un ampli i vistós operatiu policial amb agents de seguretat ciutadana i diverses dotacions de la Brigada Mòbil, les unitats antiavalots de la policia catalana. Un desplegament preventiu a la vista de les convocatòries del Comitès de Defensa de la República a partir de les onze del matí. 

 

Els Mossos han prohibit l’aparcament en la carretera d’accés i han instal·lat un punt de control, que només permet l’accés  als vehicles autoritzats a entrar a la presó i premsa. De fet, la gent que a poc a poc peregrina fins al Centre Penitenciari ho ha de fer a peu. La policia ha engabiat els manifestants rere unes tanques, on han de compartir espai amb la premsa. 

 

 

La reacció operativa de la policia és per evitar sorpreses tot i que admeten que les protestes i les concentracions convodades tindran un caire cívic i pacífic. De fet, la convocatòria de les entitats està programada a les set del vespre amb el guió habitual dels actes que porten el segell d’Òmnium i de l’ANC

 

 

Per altra banda, també hi ha hagut degotall d’advocats dels presos polítics que avui han fet cap a Lledoners. S’espera la visita del conseller d’Interior, Miquel Buch, per fer el protocolari canvi de carteres amb el conseller Forn i demà dijous, els consellers rebran la visita del president de la Generalitat, Quim Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa