La UB va rebutjar “per seguretat” llogar espais a l’ANC per la Diada

L’entitat sobiranista va demanar fins a cinc equipaments hi considera que hi ha directrius polítiques del rectorat

 

La Diada Nacional de Catalunya, en imatges
La Diada Nacional de Catalunya, en imatges | Jordi

Si una característica té l’ANC és la seva capacitat d’organització suïssa. La relació amb la premsa ho demostra. L’equip de comunicació fins i tot passa les escaletes dels actes força temps abans i densos dossiers de premsa. Però aquesta Diada, que ve ser la Festa Major de l’ANC, les coses no van anar com sempre. El dossier va arribar tard i la sala de premsa habilitada va ser a peu del carrer per a ràdios i a la resta a l'Hotel Sofia. A plena calçada de la Diagonal, a tocar de la fila zero. 

 

La raó és que cap dels cinc locals que van demanar a la Universitat de Barcelona van ser cedits o llogats, malgrat, segons l’entitat, “l’okey inicial”. El rectorat de la UB ha detallat, en explicacions en aquest diari, que “finalment va decidir negar el lloguer dels llocs demanat per motius de seguretat”. “Els festius, sigui l’11S, el 12 d’Octubre o Nadal, les Facultats estan tancades i, per tant, es va decidir mantenir la norma per qüestions de seguretat”, asseguren des del Rectorat.

 

Unes explicacions que no han convençut al secretariat de l’entitat que detalla que van demanar fins a cinc equipaments. De fet, hi veu una directriu política, en el mateix sentit que van desaparèixer pancartes en solidaritat amb els presos polítics, a primera hora de la Diada, dels edificis universitaris. “Primer de tot, vam demanar espais a la Facultat de Biologia, que té un terrat que permet un bon visionat pels gràfics, teníem l’ok i havíem convocat ja la premsa internacional… però el dia abans ens van dir que no”, expliquen des de l'ANC

  

Després l’entitat va demanar la Facultat de Química i Física, la Facultat de Dret i la d’Economia i Empresa així com el Col·legi Major Sant Raimon de Penyafort -vinculat a la UB-. Ubicacions a tocar de la zona zero de la manifestació i que haurien facilitat la tasca de la premsa. Però petició rere petició, la UB va denegar o va fer-se enrere a darrera hora amb una decisió global per “la seguretat dels edificis”. L’ANC, però, considera que el veto de la UB té “orígens polítics”. La Universitat, en canvi, insisteix que és el protocol habitual, malgrat que en un primer moment, l’ANC hauria rebut el vist i plau de les facultats. 

 

 Comentaris
Està clar, no?......
U.B. ; Universitat dels Botiflers.
Presoner núm.38671003
Els projectes dels grups de recerca de les Universitats són dependents en gran mesura d'un finançament que passa pels Ministerios, pels Bancs i per altres institucions de la metròpoli. Si a això hi afegim la penetració de professorat i alumnat castellà, la intel·lectualitat botiflera i psuquera..., hom comprendrà que l'independentisme no pot esperar gaire suport de les universitats com a institucions, com efectivament ben poc n'ha tingut al llarg d'aquests anys. Perdó per endavant als innocents
Mentres hi hagin els mateixos partits això no canvjarà res.
Les universitats depenen dels partits sobiranistes. Són uns vividors que frenen la independència
Tomppa
A veure, tothom sap que Catalunya es un país ocupat sota regim de continuació de franquisme ... problema no es això, problema es que la gent prefereix pensar que fent lo mateix que sempre coses canvi ... no es pot donar suport a barça, comprar de mercadona i ser un client de la caixa o telefònica i pensar que un dia el món serà diferent ... el món serà diferent perquè tu has decidit a consumir dels catalans creant llocs de treball en català i en favor dels catalans.
Robert
"fins a cinc equipaments hi considera " I encara no heu tret aquesta h que fa mal a la vista???????????
Marc
Ple que m'han dit el rector no és massa sobiranista, sinó tot el contrari. Alumnes i professors, quan s'hagi d'elegir un nou rector escolliu bé!
El que realment passa
No són els "incidents" a l'11 s (inexistents fins ara) sinó que cap institució que es pretén honorable d'aquest país vol ser relacionada amb l'ANC, una entitat demonitzada pels poders fàctics, amb resultats apreciables com es pot comprovar.
Montserrat
La força també és dels joves. Per tant les universitats catalanes estant plenes d' independentistes joves. Han de fer-se sentir també quan passen coses d' aquestes.

envia el comentari