Twitter, segons l’atestat de los Cobos

Dos instructors dediquen bona part de l’atestat a explicar aquesta xarxa social

“¿Lanzó usted un tuit?” Aquesta era una de les preguntes habituals de la terna dels fiscals durant el judici del procés. Una pregunta repetitiva a tots els presos polítics. De fet, sabíen el que es feien perquè Manuel Marchena ja havia dictat doctrina sobre el continguts dels Tuits arran del cas del cantant de Defcon 2.

 

Twitter, doncs, ja va ser considerat una prova de càrrec en unes acusacions duríssimes. I ara, ho torna a ser per buscar les pessigolles al govern espanyol amb la gestió de la COVID 19. Així es desprèn de l’informe de “l’Operació Sanitarios” de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid. L’atestat està integrat en les diligències 2020-101887-00000067 del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid, que ha dirigit pel coronel Diego Pérez de los Cobos. Un dens informe policial que li ha costat el càrrec i ha obert una crisi sense precedents entre l’institut armat, part del ferro de l’Estat i la Moncloa.

 

L’informe, al que ha tingut accés El Món, dedica set pàgines no només a referenciar tuits que, segons el seu parer, incriminen a l’executiu espanyol i a la delegació del govern a Madrid sinó a explicar que és Twitter. Segons els analistes de la Guàrdia Civil, el capità TIP Q19307-Z i el tinent TIP P-84139-L, que signen l’atestat, “Twitter és un servei de microbbloging que permet enviar missatges de text pla de curta longitud, amb un màxim de 280 caracters, anomenats tweets, que es mostren a la pàgina principal de l’usuari”.

 

 

“Els usuaris”, continuen els informadors, “poden subscriure’s als tuits dels altres usuaris, a això se li diu ‘seguir’ i, als usuaris abonats, ‘seguidors’ o ‘followers’”. “Per defecte, els missatges són públics, tot i que poden difundir-se privadament mostrant-se únicament a uns seguidors determinats”, aclareixen. Així mateix, remarquen que els tuits que analitzen són dels comptes de la Delegació del govern espanyol a Madrid i també del seu delegat José Manuel Franco. De fet, recullen tant tuits com retuits i destaquen aquells on hi apareixen recomanacions de Fernando Simón, l’epidemiòleg i on hi surt el president espanyol, Pedro Sánchez.

Nou comentari