El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La policia es presenta a TV3 per demanar documentació del 3%
  • CA

Un agent dels Mossos d’Esquadra i un de la Guardia Civil han acudit aquest dimarts a la seu de TV3 a Sant Joan Despí per demanar una sèrie de documents que el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz reclama com a part de la investigació del cas del ‘3%’, segons ha confirmat El Món de fonts de Televisió de Catalunya. Aquesta macrocausa estudia un presumpte finançament il·legal per part de Convergència Democràtica de Catalunya, i una de les seves branques implica la productora Triacom, que fet diversos programes per a la cadena televisiva.

Els dos agents han acudit a les oficines de la televisió, que en cap cas tenien la intenció d’escorcollar, per demanar que els proporcionin diversos contractes datats entre l’any 2008 i l’any 2016 amb Triacom. Fonts de la cadena asseguren que la visita ha estat breu, s’ha pres nota de la informació que se sol·licitava i s’ha acordat que es buscarà per fer-la arribar als investigadors tan aviat com sigui possible. Després d’aquesta conversa, els dos policies han marxat.

Segons informa Europa Press, els agents han actuat en compliment d’una interlocutòria judicial que es va dictar el 29 de setembre al jutjat central d’instrucció número 5, a l’Audiència Nacional espanyola. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és només una de les moltes empreses a les quals les forces de seguretat reclamen documentació relativa a aquesta investigació.

L’informe judicial del cas conegut com del 3% manté que Convergència Democràtica de Catalunya “alterava tota mena de concursos públics amb la intenció de dirigir-los cap a empreses dels empresaris connivents que, a la vegada, realitzaven donacions a fundacions lligades a CDC“. El jutge Santiago Pedraz interpreta que Triacom podria haver estat una de les empreses que Convergència Democràtica de Catalunya utilitzava per finançar il·legalment el seu partit. Aquesta empresa va ser escorcollada al mes de febrer de l’any passat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marta a octubre 19, 2021 | 18:17
    Marta octubre 19, 2021 | 18:17
    Continua la festa contra CDC. FERROVIAL.ERC 17 MILIONS I RES DE RES
  2. Icona del comentari de: Tano a octubre 19, 2021 | 18:22
    Tano octubre 19, 2021 | 18:22
    La qüestió tocar allò que no sona.
  3. Icona del comentari de: Erc,Gal la mateixa porqueria d'esquerres.junquerils a octubre 20, 2021 | 06:46
    Erc,Gal la mateixa porqueria d'esquerres.junquerils octubre 20, 2021 | 06:46
    Esquerres franquistes dels tripartits i ferrovials. La mesita delju queras.Gal a tota marxa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa