Turull, Rull, Puig i Forn demanen al PDeCAT que se sumi a la Crida Nacional de Puigdemont

Els exconsellers reclamen en una carta conjunta que el seu partit articuli els "instruments necessaris" per culminar la creació del nou espai polític al llarg de la tardor

 

Pressió al PDeCAT perquè se sumi a la Crida Nacional per la República. Els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Puig i Quim Forn han escrit una carta que publiquen aquest dimarts els diaris ‘El Punt Avui’ i ‘Ara’ on demanen que el partit del qual en formen part s’adhereixin al nou moviment que impulsa Carles Puigdemont. Al text, titulat ‘Ho veiem així’, Turull, Rull, Puig i Forn insten el PDeCAT a “respondre positivament” a la Crida Nacional i a articular els “instruments necessaris” per culminar la creació d’aquest nou espai polític -que es va presentar ahir a l’Ateneu Barcelonès- al llarg de la tardor. La carta arriba tan sols tres dies abans que el PDeCAT celebri una assemblea on ha de decidir com encaixa amb la Crida Nacional, a més d’encarar una possible remodelació dels càrrecs orgànics de la direcció.

A més, els quatre exconsellers consideren que la “segona gran decisió” de l’assemblea del PDeCAT ha de ser l’elecció d’una comissió “que representi la pluralitat interna del partit” per concretar la construcció i posada en funcionament de JxCat en el marc d’una convenció nacional, amb persones i actors que vagin més enllà del propi PDeCAT. En aquest sentit, Turull, Rull, Puig i Forn ofereixen la seva “total implicació”. L’opinió dels quatre associats al PDeCAT és significativa. A banda de ser exconsellers, Turull va ser candidat a la presidència de la Generalitat i, juntament amb Rull, va ser un dels pesos pesants tant de JxSí com de JxCat. Al seu torn, Puig va acceptar a principis de juliol una de les vicepresidències del PDeCAT que li va oferir la coordinadora general del partit, Marta Pascal. Puigdemont va rebutjar ser-ne el president.

 

15.000 adhesions

D’altra banda, la Crida Nacional per la República ja frega les 15.000 adhesions al seu manifest. El moviment va obrir ahir a les 19:30 hores la web on la ciutadania s’hi pot apuntar per donar-hi suport: ‘cridanacional.cat’.

Nou comentari