El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull, Rull, Puig i Forn demanen al PDeCAT que se sumi a la Crida Nacional de Puigdemont
  • CA

 

Pressió al PDeCAT perquè se sumi a la Crida Nacional per la República. Els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Puig i Quim Forn han escrit una carta que publiquen aquest dimarts els diaris ‘El Punt Avui’ i ‘Ara’ on demanen que el partit del qual en formen part s’adhereixin al nou moviment que impulsa Carles Puigdemont. Al text, titulat ‘Ho veiem així’, Turull, Rull, Puig i Forn insten el PDeCAT a “respondre positivament” a la Crida Nacional i a articular els “instruments necessaris” per culminar la creació d’aquest nou espai polític -que es va presentar ahir a l’Ateneu Barcelonès- al llarg de la tardor. La carta arriba tan sols tres dies abans que el PDeCAT celebri una assemblea on ha de decidir com encaixa amb la Crida Nacional, a més d’encarar una possible remodelació dels càrrecs orgànics de la direcció.

A més, els quatre exconsellers consideren que la “segona gran decisió” de l’assemblea del PDeCAT ha de ser l’elecció d’una comissió “que representi la pluralitat interna del partit” per concretar la construcció i posada en funcionament de JxCat en el marc d’una convenció nacional, amb persones i actors que vagin més enllà del propi PDeCAT. En aquest sentit, Turull, Rull, Puig i Forn ofereixen la seva “total implicació”. L’opinió dels quatre associats al PDeCAT és significativa. A banda de ser exconsellers, Turull va ser candidat a la presidència de la Generalitat i, juntament amb Rull, va ser un dels pesos pesants tant de JxSí com de JxCat. Al seu torn, Puig va acceptar a principis de juliol una de les vicepresidències del PDeCAT que li va oferir la coordinadora general del partit, Marta Pascal. Puigdemont va rebutjar ser-ne el president.

 

15.000 adhesions

D’altra banda, la Crida Nacional per la República ja frega les 15.000 adhesions al seu manifest. El moviment va obrir ahir a les 19:30 hores la web on la ciutadania s’hi pot apuntar per donar-hi suport: ‘cridanacional.cat’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa