El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull: “La injustícia és l’empresonament”
  • CA

 

L’exconseller de la Presidència Jordi Turull defensa que l’acostament dels presos polítics a Catalunya no és cap “gest” de l’Estat sinó un “dret” dels empresonats. “La injustícia és l’empresonament”, ha subratllat l’exconseller de Presidència en una entrevista a l’ACN resposta per escrit des de la presó d’Estremera. L’exportaveu del Govern també avisa que els presos no són una “mercaderia”, hores abans que Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Dolors Bassa dormin a partir d’aquest dimecres a les presons de Lledoners i Puig de les Basses. “No volem ser víctimes d’un escarment polític de la cúpula judicial amb tota la complicitat i impuls governamental”, afegeix Turull -que encara ha d’esperar una mica per arribar a Catalunya. El diputat de JxCat també ha dit, sobre el govern espanyol de Pedro Sánchez, que ben aviat es veurà si el diàleg és “per acordar” o bé per “fer bullir l’olla”. Finalment, Turull es mostra confiat en ser conseller aquesta legislatura: “Enganyaria si digués que no em faria molta il·lusió“.

Turull carrega contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, i lamenta que “precipités la interlocutòria de processament” per evitar la seva investidura com a president de la Generalitat. L’exconseller també recorda que un cap de l’executiu català l’escull el Parlament, i no un jutge “que usa la maquinària processal amb gran creativitat penal, vulnerant drets polítics bàsics”.

 

El diputat de Junts per Catalunya (JxCat) també explica que no va ser ell qui va decidir renunciar a ocupar la mateixa conselleria que dirigia amb Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, sinó que es va posar “a disposició del president Torra perquè decidís el que considerés més encertat i que li respectaria“. Turull afegeix que “sempre he preferit formar part de les solucions i no del problema“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa